BMW X3 E83 (2003-2010) czy to dobre auto ?

14 Lut 2015, 18:17

Mam pytanie odnośnie BMW X3 E83, czy to dobre auto, jak u niego z awaryjnością ? Moge wydać tak max do 30 tys zł. Chodzi mi głównie o opinie i w benzynie i w dieslu
miro7
Nowicjusz

Auto: aston

14 Lut 2015, 18:39

Technicznie to BMW e46 z wyższymi kosztami serwisu, taką samą przestronnością i o wiele wyższym kosztem zakupu. Jak dla mnie zakup, który nie ma sensu.
Praktycznie wszystkie auta w PL to diesle 2,0d, a najlepszymi jednostkami są 3,0d i rzędowe 6tki benzynowe.
No i rzecz podstawowa, budżet praktycznie uniemożliwia Ci kupno dobrej/zadbanej sztuki
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

15 Lut 2015, 10:01

W sumie jak za każde auto tej klasy płaci się więcej. X3 zbierają dobre opinie, diesle 163 konie dają rade. Koszty utrzymania jak to BMW tanio nie będzie ale dodatkowe koszty napraw zależą od konkretnego egzemplarza jak zawsze. Moim zdaniem bardzo fajne auto jeżeli komuś stylistyka pasuje.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi z napędem hybrydowym - A6, A8 oraz Q5
    Audi wyznacza nowe standardy w technologii hybrydowej. Już w 1989 roku marka udowodniła swoje kompetencje w wykorzystaniu technologii hybrydowej dzięki projektowi technologicznemu - Audi duo. Pierwszy model produkcyjny - ...