Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
to jest moja subiektywna opinia, miałem 2 szt q5 i jedna f25 z przebiegiem 65k z tym że bez 4x4 ale to bez znaczenia i według mnie q5 wypada lepiej ale każdy moze odczuwac inaczej.turbopop napisał(a):Tam f25 wygrywa nad 8r zupełnie przeciwnie niż pisaliście że q5 > x3
a gdzieś mi to umknęło, z automatem to inna rozmowa.turbopop napisał(a):Ale jaka skrzynia? Ja automatu nie chce a manual to chyba każdy jest trwały?
turbopop napisał(a):Da się włączyć i słuchać np robiąc grilla ?
są jak w każdym bmw po 2004 rokuturbopop napisał(a):A w f25 kierunki są normalne czy takie nieodbijajace jak w oplach?
turbopop napisał(a):F25 prawie wszystkie są w 4x4
turbopop napisał(a):Interesuje mnie też jaki jest koszt w f25
Regeneracji x drive
Przekładni kierowniczej czy trzeba całą wymienić czy tylko zestaw naprawczy
Rozrzadu
Turbo i ile tam jest turbin 1 czy 2
Wtrysków
Pompy wtryskowej
Kola dwumasowego razem ze sprzeglem
Kao napisał(a):F25 miałem tylko przez kilka miesięcy i z przebiegiem ok 65k więc tam nie działo się nic, auto sprzedaję z roczna gwarancja a klient nie zadzwonił więc stwierdzam że nic się nie popsuło.
Było to n47 w najsłabszej wersji bez napędu
Co do kosztów ceny części możesz sobie sprawdzić sam (warto sprawdzać w ASO bo często się okazuje że są śmiesznie takie względem stereotypów) a koszt robocizny jest mocno rozstrzelony między warsztatami.
Turbo jest jedno.
Sam napęd jest bezobsługowy tutaj bardziej ucierpi elektronika lub zębatka silnika napędu ale jak się skończy to się obraca na drugą stronę i dalej śmiga bo pracuje ona tylko na połowie płaszczyzny zębatki.
Wtryski czy pompa to temat praktycznie nieruszalny już musi mieć naprawdę spory kilometraż żeby się skończyły te elementy.
Tematu przekładni nigdy nie doświadczyłem w bmw wiec nie mam zdania.
są jak w każdym bmw po 2004 roku
Czytaj więcej: https://www.forumsamochodowe.pl/bmw-x3-f25-diesel-opinie-kwota-do-60k-vt132128-30.htm#p854218
dokladnie takie jak myśliszturbopop napisał(a):Czyli jakie? nie miałem nigdy bmw a jadąc szczerze nie zwróciłem uwagi wydawało mi się że są takie jak w oplu które zostają w 1 położeniu a nie normalne
turbopop napisał(a):Czyli rozrzad 7.5k? Czytałem że 3.5-4k z robotą oczywiście poza aso jak są na to fv to problem z głowy na kolejne 200?
turbopop napisał(a):Magiel, czytałem na forum bmw że zestaw naprawczy wystarczy 200zl z groszami, ludzie wymieniali w aso na nowe i zaczęły stukać zanim do domu dojechali a wystarczyło sam zestaw ew. dokręcić
Baza z danymi technicznymi samochodów marki BMW. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne BMW