BMW X5 3.0D 184KM

09 Cze 2011, 22:54

chcialbym kupic sobie X5 z takim silnikiem ale chcialbym najpierw troche sie dowiedziec o tym silniku czy wato zainwetowac pieniadze w ten samochod i prosze nie proponujcie innych chce sie skupic narazie tylko na tym
bielun0790
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

09 Cze 2011, 23:09

czesto padająca pompa wtryskowa, ogólnie mocno wysilony silnik i małej wytrzymałości konstrukcyjnej, czasem padająca głowica, problemy z elektroniką i czujnikami
silnik ogólnie przyzwoity (jak na nowsze diesle) nie należy w nim oczekiwać przebiegów rzędu 700 kkm, osprzęt leci w miare zużycia dość przeciętnie (porównywalnie do innych autek), problemem tak jak i w nowszych mercach są czujniki :evil: które padają dość szybko (porównując do starszych generacji), i elektronika sterująca (pozwala łatwo zmieniać parametry, ale jest skomplikowana i przez to podatna na uszkodzenia i awarie)
ogólnie bolączki wszytkich nowszych diesli
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

10 Cze 2011, 00:28

heh chyba powinienem ogolnie zapytac o wady i zalety bo jak tak dostane zasyp wad to sie rozmysle:D a mozesz mozecie na koniec zalaczyc wlasna opinie czy byscie kupili czy tez nie. no i moze jeszcze zasugeruje nowszy silniczek ten 218KM. szczerze mowiac na paczatku chcialem E46 3.0D ale w rezultacie koncze na x5 a silniki chyba sa takie same??
bielun0790
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

10 Cze 2011, 07:53

zmieniona delikatnie misa i smok, ale ogólnie to ten sam silnik :wink:
ja bym brał starsze X5 bo nie lubie elektroniki :mrgreen: ale silnik jak patrząc na konkurencję całkiem udany :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

10 Cze 2011, 11:21

Kumpel rozglądał się ostatnio za BMką i dokopał się do informacji że jednak X5 po lifcie jest bardziej dopracowane. Pierwsza tura nie jest polecana. Wiadomość od mechaników którzy od dwóch pokoleń robią tylko i wyłącznie BMW.
Kumpel w efekcie kupił e65.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995