Proszę o opinie posiadaczy i znawców tego auta. Szczególnie biorę pod uwagę dwa silniki - benzyniaka 2.4 (200 KM) i diesla 2.4 TDI (163 KM). Słyszałem jednak, że ten diesel głośno pracuje. Jakie wyposażenie (najbardziej odpowiadała by mi tapicerka welurowa, choć nie wiem, czy Volvo takową produkuje)? Nie wiem też, jak spisuje się napęd 4WD, bo słyszałem o jego dwóch wersjach - stałym i odłączanym. Doradzajcie!
Jeśli nie żal Ci pieniędzy na każdym tankowaniu, to osobiscie doradzałbym Ci benzynową 200-konną jednostkę. Z drugiej jednak strony diesle sa bardziej żywotne, więc dłużej i troche taniej jeździłbyś jednostką 163-konną. Wszystko zależy od twojego podejścia
I najwazniejsze- do jakiej kwoty szukasz? na pewno cos pomogę
Volvo XC90 D5 Executive mimo że samochód jest już kilka lat na rynku, to dalej nie ma się czego wstydzić na tle konkurencji. Jest to niemal idealny duży rodzinny SUV, który może pełnić zarówno funkcję reprezentacyjną, jak i odwozić dzieci do szkoły.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
Samochody jakich pragną Kobiety - praktyczne, wygodne i rodzinne Z badania opinii społecznej na temat wnętrz samochodów wynika, że kobiety przy wyborze auta zwracają uwagę na to, czy posiada ono praktyczne i wygodne wnętrze, wyposażone w wiele miejsc do przechowywania. W nowym samochodzie ...
[S] Prelude V 2,0 / Coupe II 2,0 / 406 Coupe 2,0 / Celica VII 1,8 Podstawowe kryteria zestawienia: - samochód z nadwoziem coupe - silnik benzynowy i mocy ok. 140KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2001r. Wytypowane modele do zestawienia: - Honda Prelude V 2,0 - 133KM ...
pinio124 napisał(a):Z drugiej jednak strony diesle sa bardziej żywotne,
tak pod kilkoma warunkami: są stare, żeliwne i niewysilone
nowe wysilone diesle z wysokim stopniem doładowania wcale nie są żywotne, powiedział bym nawet że niewysilona benzyna jest bardziej żywotna od wysilonego diesla nowej generacji, do tego koszt regeneracji części lub napraw (np: turbiny) jest z kosmosu
już nie strasz tymi dieslami, to co czasem wydasz na części to w kilka miesięcy zwróci Ci się na paliwie.
dla przykładu, wymiana turbiny na w aso bmw to ~5k
a jak wygląda awaryjność (albo brak) w xc70 ?
jak wygląda spalanie w benzynie 2.5t 200KM ?
jest jeszcze 3.2 wolnossąsy
a co do napędu na 4 koła, to w xc70 (zresztą i w xc90) jest haldex, czyli to takie niby 4wd
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.