BMWe39 3.0 diesel gaśnie podczas jazdy powyżej 2,5tyś

29 Mar 2013, 17:52

Mam problem z 3 litrowym dieslem 184 km Auto powyżej 2,5 tyś obrotów silnika podczas jazdy gaśnie na każdym biegu.
Nie przekraczając tych obrotów jedzie niby normalnie na luzie (biegu jałowym) pracuje normalnie wkręca się na obroty Wymieniałem filtr paliwa filtr pompy zasilającej w zbiorniku wymieniałem pompę podprogową nie przyniosło to żadnego efektu Auto podpinane wielokrotnie pod komputer nie wykazuje żadnych usterek błędów a usterka nadal występuje
Proszę o radę
pompka35
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 05 1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMWe39
Silnik: 3.0 184km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

30 Mar 2013, 10:38

Jedno pewne,coś odcina dopływ paliwa,podejrzewam jakiś feler elektroniczny.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

30 Mar 2013, 12:23

Dzięki za odpowiedz ja podejrzewam coś innego Czy możliwością jest że padła sekcja w pompie comonrail ?
pompka35
Nowicjusz

30 Mar 2013, 12:56

Masz tam jeszcze zawór regulujący ciśnienie paliwa,w zasobniku wysokiego ciśnienia też,mnie dziwi tylko to,że silnik całkowicie nagle gaśnie tak,jakby następowało nagłe odcięcie dopływu paliwa,to jest dziwne!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

30 Mar 2013, 22:13

No i właśnie tak się robi jakby nie dostawał paliwa Dasz w pedał podczas jazdy zgaśnie koła się kręcą zapalasz kluczykiem normalnie bez żadnego zapowietrzenia bez zająknięcia
Normalnie już zgłupiałem z tym samochodem
Kolego a który to jest ten zawór gdzie się znajduje? Nie bardzo mi mówią te podpowiedzi Co jeszcze sprawdzić gdzie zajrzeć??? bo mam już dość.....podpale kiedyś to :evil:
Pozdrawiam życzę spokojnych Świąt Smacznego jajka
pompka35
Nowicjusz

30 Mar 2013, 23:08

Nic innego mi nie przychodzi do głowy,silnik potrafi nagle zgasnąć gdy np.czujnik położenia wału nawala,lub jest problem z zaworem regulującym ciśnienie w szynie ciśnieniowej Common Rail,tam chyba jest jeszcze czujnik ciśnienia paliwa przy filtrze,ten czujnik też bym sprawdził.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Audi A6 C8
    Jedno z najbardziej uwielbianych aut Polaków w nowej odsłonie. Jak to w Audi mamy rozwój stylistyki, a nie zmianę. Mi się podoba.
    Uważaj na czarny lód na drodze - niewidoczne zagrożenie
    Gdy temperatura powietrza w ciągu dnia wynosi kilka stopni na plusie, a nocą spada poniżej zera, są to sprzyjające warunki do powstawania tzw. czarnego lodu, czyli prawie niewidocznej, cienkiej warstwy zamarzniętej wody pokrywającej ...