Opel Corsa C -1.0

28 Mar 2013, 15:31

witam mam pytanko , 3 dni temu zapalila mi sie pomaranczowa kontrolka silnika , jadąc do mechanika kontrolka mi zgasła - mechanik powiedział mi ze mogla być to kontrolka sonda Lamdy ale skoro kontrolka zgasla sama to mogla być to wina paliwa i nie ma co panikować , no ale dzisaj znów mi sie zapaliła i odkrecająć korek od wlewu oleju jest na nim taka papka cos jakby majonez, silnik chodzi normalnie tzn tak jak przedtem moze troche wiecej czesie... nie wiem co robic moze ktoś mi poradzi jest to opel z 2001 roku
kilas80
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 02 1980
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

31 Mar 2013, 11:49

Co do kontrolki - podjechać do mechanika, podłączyć się pod komuter i wszystko będzie jasne.
Co do masełka na korku oleju - sprawdzić kolor oleju i jak wszystko będzie ok, to wyczyścić i jeździć dalej. Takie masełko to normalka dla samochódów, kóre pokonują krótkie trasy. Chyba, że olej ma kolor kawy z mlekiem i gubi się płyn ze zbiorniczka, to już większy problem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2016 / relacja
    Lubelskie Święto Motoryzacji to coroczne targi Moto Session. W tym roku również je odwiedziliśmy żeby pokazać Wam zdjęcia z tej motoryzacyjnej imprezy. Na targach można było pooglądać nowe modele samochodów ...