Bora czy Astra II

21 Kwi 2007, 15:58

WITAM :D

od jakiegos czasu rozgladam sie za autem :) myślalem nad
Oplem Astra II najlepiej TDI z silnikiem ok. 1.7
albo
VW Bora rowniez TDI z silnikiem 1.9

co myslicie o tych autach a moze doradzcie jakies inne rodzinne autko :D na zakup chce przeznaczyc ponad 25tys. zl
auto ma nie byc dluzsze niz 4.5 m bo mi sie do garazu nie zmiesci :D

z gory dziekuje

Pozdrawiam :D
tYlKo tUnInG...
pawełek
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

21 Kwi 2007, 16:58

bora z dieselikiem. Diesle Vw to sztuka dla sztuki. sama bora to piękne i unikatowe autko. blachy twarde...astra II podobno jest w ocynku i nie korduje jak Vectra.
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

22 Kwi 2007, 00:36

Astra też nie gorsza. Ja bym się tutaj kierował raczej rocznikiem, ceną, wyposażeniem obu aut. Przebieg też, ale na Zachodzie auta są raczej lepiej serwisowane, oraz z uwagi na to, że oni jednak mają (w przeciwieństwie do nas) drogi, zawieszenie i jego stan powinno też być dobre.
Polecam kierować się tu kalkulacją (także) dostępności części zamiennych/zamienników i ich cen. Co się bardziej opłaca i kalkuluje. Wygląd też jest ważny i auto ma się podobać.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

23 Kwi 2007, 08:01

Ja bym wzioł Bore bo jest duzo mniej awaryjna od opla wygodniejsza. Ogólnie polecam.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

04 Cze 2007, 16:26

bora
super auto a jeszcze w tdi hmmmmmmmm mażenie
rafart
Nowicjusz

04 Cze 2007, 16:33

Bora :)
Daroo
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zadbać o równomierne zużycie opon?
    Zdarza się, że zauważymy na oponach nierównomierne zużycie. Co w takim przypadku należy zrobić? Czy jest to niebezpieczne? Niestety, na nierównomierne zużycie opon może wpływać kilka czynników które ...

04 Cze 2007, 20:26

mysle ze z bory bedziesz bardziej zadowolony niz z opla a napewno nie jest takie dlugie do twojego garazu powinno wejsc,silniki vw diesla sa naprawde dobrze dopracowane,ekonomiczne,kultura jazdy,jestem pewny ze nie pozalujesz.100% gwarancji satysfakcji.pozdrawiam
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM