Rodzinny bezpieczny za ok 8000 zl

31 Maj 2007, 14:24

Witam
Zwracam sie do fachowcow z zapytaniem... poszukuje samochodu o raczej rodzinnych wymiarach(kombi,ale nie koniecznie), bezpieczne(swiezo upieczony kierowca), ekonomiczny(gaz ale nie koniecznie)
Panowie experci wiecie co w trawie piszczy ,wiec pomozcie i doradzcie jakie auto kupic co by te warunki spelnialo i co by dobrze sluzylo
(jezeli to ma jakies znaczenie za 2 lata chce go sprzedac)
golden_god
Nowicjusz

31 Maj 2007, 15:36

Ford Mondeo ale raczej droższy... Renault 19
Daroo
Początkujący

31 Maj 2007, 16:57

A może Opel Astra I od 1995 roku (ciemny pas na klapie bagażnika)

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

31 Maj 2007, 22:11

No i Astra o niej zapomniałem :twisted:
Daroo
Początkujący

01 Cze 2007, 01:21

Jeżeli już rodzinny to nie polecałbym osobiście z gazem, prędzej coś z Diesli, a najlepiej z Turbo. Bo na gazie niestety silnik traci moc... A dieselki są raczej oszczędniejsze od benzyniaczków...
DFireCrow

01 Cze 2007, 07:47

:shock: Firev Crow: możesz rozwinąć myśl o traceniu mocy przez silnik, gdy jest zasilany gazem? Robiłeś badania na hamowni, czy tylko tak klepiesz trzy po trzy, bo ktoś...gdzieś? Na dobrej i właściwie dobranej instalacji spadek mocy - jeśli już - to będzie miał pochodzenie w zajechanym silniku, Mędrcze Domorosły. :evil:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

01 Cze 2007, 11:30

A kolego drogi, który samochód w cenie do 8,000 będzie miał silnik w stanie perfekcyjnym? Mieszkając jeszcze w Polsce miałem Poloneza z gazem i Reanult 19 z gazem. Obydwa szły z gazem, pod warunkiem że nie miały zbyt dużego obciążenia. Po przełączeniu na benzynkę za to szły jak trzeba, a instalacje gazowe w nich nie były jakieś tandetne z jakiegoś Pcimia Dolnego. A poza tym co tak bronisz tego gazu? Warsztat prowadzisz z instalacjami czy co?
DFireCrow

01 Cze 2007, 14:52

FireCrow: nie, nie mam warsztatu :evil:
Jazdę na gazie "uprawiam" od połowy 90-tych lat; teraz doszedł do tego syn. Nie możesz porównywać instalacji I-szej generacji od poldka i zapewne renault 19 z dziś stosowanymi, od II generacji poczynając, a na bezpośrednim wtrysku gazu ciekłego kończąc. Jeśli - jak piszesz - w Polsce obecnej nie mieszkasz, to może nie zabieraj głosu; ciesz się, że Ci się powodzi i na gazie jeździć nie musisz. :twisted:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

02 Cze 2007, 13:18

Albo kup se OPEL VECTRA I
Daroo
Początkujący

04 Cze 2007, 16:36

polecam audi 80, obojetnie tdi albo w LPG nie ma znaczenia
ja miałem b3 (najlpesze auto jakie miałem)
bezawaryjne, blachy jak czołg super bryka
pozdrawiam
rafart
Nowicjusz