Brak 1 śruby w kole, a jazda

05 Maj 2019, 17:00

Czesc, mam problem. Ktos probowal dobrac mi sie do kół w Golfie Kombi i odkrecil 1 śrubę w tylnym kole ( są 4 a powinno byc 5) musze niesety ruszac nad ranem w trasę a nie mam mozliowsci o tej porze zalatwić taka srubę z powodu zamknietych serwisow. Czy jazda bez 1 sruby to duze ryzyko? Planuje gdzies w trasie wynienic
rafciobr
Obserwowany

05 Maj 2019, 17:49

Ryzyko jest ale jak będziesz jechał delikatnie to raczej nic nie powinno się stać. Jeżeli masz brakuje tej śruby na kołach napędowych czyli z przodu to ja bym jedną z tyłu przekręcił na przód bo przednie koła znoszą większe przeciążenia.

Oczywiście dobrze by było jak byś kupił taką brakującą śrubę jak najszybciej.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Maj 2019, 20:19

rafciobr napisał(a): odkrecil 1 śrubę w tylnym kole
Cichy77 napisał(a): brakuje tej śruby na kołach napędowych czyli z przodu to ja bym jedną z tyłu przekręcił na przód
Czytaj ze zrozumieniem... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Maj 2019, 12:27

Migi60 napisał(a):Czytaj ze zrozumieniem...
Racja, przepraszam :wink: chyba dopiero wracałem do siebie po weekendzie majowym :mrgreen:
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Siedmiomiejscowy Lexus RX
    Jak podaje japoński magazyn Mag-X, premiera wydłużonej wersji bestsellerowego crossovera Lexus RX z kabiną o trzech rzędach siedzeń ma nastąpić już na jesiennym Tokyo Motor Show, a do sprzedaży ruszy w styczniu 2018. Według ...
    Wymiana baterii w elektronicznym kluczyku - Toyota
    Dzisiaj przyszedł czas na wymianę baterii w elektronicznym kluczyku. Przed wyłączeniem zapłonu przyciskiem otrzymałem informację o niskim stanie naładowania baterii w kluczyku i na zegarach wyświetliła się kontrolka w kształcie ...