Brak dowodu rejestracyjnego w samochodzie z Niemiec

13 Cze 2007, 18:39

samochód jest przywieziony na lawecie z Niemiec, bez blach . mam duzy brief, nie mam małego (dowód rejestracyjny).
Czy jest mozliwe zarejestrowanie takiego samochodu??? Co do tablic mozna napisać oświadczenie ale co do dowodu (ponoć został zgubiony??) to nie mam pojęcia. Tablice były oddane w Niemczech i w tej chwili mogę mieć samochód ale poprzedni właściciel mówi że w Niemczech nie daja zaświadczeń, że on był kiedyś włąścicielem i jedynym śladem jest buży brief.
gosiulek.k
Nowicjusz

02 Sie 2007, 09:05

ja mam podobny problem i od 2 tygodni nie mogę dowiedzieć się jak sobie z tym poradzić Również czekam na odp.
miszcz125
Nowicjusz

02 Sie 2007, 22:43

Panowie,a co byście wy zrobili,gdybyście zgubili dowód rejestracyjny?Idziecie do wydziału komunikacji z dowodem kupna autka i wyrabiacie nowy.Tak jest również w Niemczech.A jak ktoś tłumaczy,że się nie da,to wwtedy pochodzenie takiego autka jest podejrzane.Bo kto chce sprzedać autko bez tablic i dowodu?Sami odpowiedzcie sobie na to pytanie.
Pozatym nasz kochany rząd tak szybko zmienia ustawy i przepisy,że z takimi pytaniami to najlepiej udać się właśnie do wydziału komunikacji i tam zapytać.Oni powiedzą jaka jest procedura w takich przypadkach.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000