Problemy dotyczace zakupu

02 Sie 2007, 12:28

Na wstepie prage powitać wszystkich użytkowników serwisu "forum samochodowe" oraz przeprosić za swoja niewiedzę.
prosze takze o wyrozumialosc, poniewaz zamierzam po raz pierwszy zakupic auto i po przejrzeniu wielu stron internetowych z roznymi poradami calkowicie sie pogubilem.

Sprawa wyglada nastepujaco:
Zamierzam kupic uzywany samochod od swojego ojca.
W zwiazku z ta transakcja mam kilka pytań:
- czy do zawarcia umowy potrzebny jest NIP?
- czy bedzie ciazyl na mnie obowiazek rozliczenia? jezeli tak to w jakiej wysokosci?
- jakie beda pozostale oplaty zwiazane z zakupem?

Oczywiscie auto zarejestrowane w tej samej gminie i z oplaconym OC.

Jaka bedzie przewidywana wysokosc kosztow przy Oplu Astrze 1,6?
Jakie dokumenty nalezy wypelic? (PCC1?)

Z gory dziekuje!
Lover
Nowicjusz

02 Sie 2007, 13:00

Witam!
1. Kolego, zły dział, gdyż twoje pytania dotyczą z tego co widzę głównie przepisów.
przepisy-ubezpieczenie-vf23.htm

2. Dobry zwyczaj, użyj "szukaj" :wink:
przerejstrowanie-samochodu-vt2200.htm
sprzedaz-samochodu-vt800.htm

3. Sorki, więcej nie znalazłem, może kogoś mocniej ruszy ten temat, bo widziałem kilka podobnych bez odpowiedzi (znaczy było dużo mniej pytań). Może Fourup się tu wypowie? Czerepach co gaz uprawia? Kasik, co z 56 powodów jest lepsza od samochodu! (Proszę tego oczywiście nie brać zbyt personalnie) Ktokolwiek? Przyzywam was z otchłani internetu, wspomóżcie swą wiedzą!
DFireCrow

02 Sie 2007, 13:25

ZLy dzial? byc moze tak wiec przepraszam i w miare mozliwosci prosze jakiegos moderatora o przeniesienie tematu.

Co do szukajki to używałem tak samo z reszta jak google jednak tak jak napisalem namnozylo mi to wiele roznych rozwiazan (raz cos jest dozwolone a raz nie)

co do wynikow Twojego wyszukiwania to nic niestety mi nie pomogly.

Jednak dziekuje za okazana chec pomocy oraz czas :)

Czy ktos inny postara mi sie pomoc?
Lover
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...