Brak hamulców Golf II

02 Sty 2009, 15:54

Witam. Mam nastepujący problem- pare dni temu pękł mi przewód hamulcowy. Wymieniłem go i odpowietrzyłem hamulce. Przy próbie hamowania zauważyłem , że łapie tylko jedno koło przednie i ogolnie słabo hamuje. Sprawdziłem wszystkie koła i okazało się , że jeden cylinderek na tylnim kole przecieka. Kupiłem nowy i wymieniłem. Przy odpowietrzaniu zauważyłem , że w tylnich kołach jest strasznie małe ciśnienie płynu i hamulce nie działają. Jak wciskałem pedał hamulca to powoli schodził do podłogi. Kolega powiedział mi , że możliwe że pompa hamulcowa jest do wymiany, a że akurat miał nową niepotrzebną to wymieniliśmy. Znowu odpowietrzyliśmy wszystkie hamulce i znowu działają słabo. Pomyślałem że może uszczelka od pompy jest źle założona wiec odkrecilem pompe , sprawdziłem uszczelke , skreciłem na nowo i teraz hamulce wogóle nie reagują. Wciskam pedał hamulca , a samochód dalej jedzie. Zrobiłem test serwa i wcześniej pedał hamulca był twardy po odpaleniu silnika ale hamowal lekko , a teraz jest miekki i hamulce nie działaja . Prosze o pomoc.
karojan
Nowicjusz

• 02 Sty 2009, 17:46

Moze przewody sa przytkane sprawdzales?
    hot-garage
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk

02 Sty 2009, 17:57

sprawdzałem. są ok.
    karojan
    Nowicjusz

02 Sty 2009, 18:09

A pompę hamulcową odpowietrzałeś?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

02 Sty 2009, 18:34

odpowietrzałem. Może problem tkwi w tym , że w prawym kole ma urwany odpowietrznik i odpowietrzałem odkrecajac przewód hamulcowy i może tam jest powietrze. Ale czemu nie hamuje żadne koło? Jak odpowietrzyłem cały układ po zmianie pompy to hamował troche i pedał był twardy. A dzisiaj jak ściągnąłem pompe zeby zobaczyc czy uszczelka jest na miejscu (nie odkrecałem przewodów od pompy zeby nie zapiowietrzyć ) i po zamontowaniu z powrotem pedał jest miekki i nie hamuje.
    karojan
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SSC Tuatara - amerykański supercar
      SSC Tuatara to amerykański supercar produkowany przez SSC North America. Ten samochód jest uważany za jednego z najszybszych i najpotężniejszych na świecie. SSC Tuatara wyposażony jest w potężny silnik V8 o pojemności ...