02 Sty 2009, 15:54
Witam. Mam nastepujący problem- pare dni temu pękł mi przewód hamulcowy. Wymieniłem go i odpowietrzyłem hamulce. Przy próbie hamowania zauważyłem , że łapie tylko jedno koło przednie i ogolnie słabo hamuje. Sprawdziłem wszystkie koła i okazało się , że jeden cylinderek na tylnim kole przecieka. Kupiłem nowy i wymieniłem. Przy odpowietrzaniu zauważyłem , że w tylnich kołach jest strasznie małe ciśnienie płynu i hamulce nie działają. Jak wciskałem pedał hamulca to powoli schodził do podłogi. Kolega powiedział mi , że możliwe że pompa hamulcowa jest do wymiany, a że akurat miał nową niepotrzebną to wymieniliśmy. Znowu odpowietrzyliśmy wszystkie hamulce i znowu działają słabo. Pomyślałem że może uszczelka od pompy jest źle założona wiec odkrecilem pompe , sprawdziłem uszczelke , skreciłem na nowo i teraz hamulce wogóle nie reagują. Wciskam pedał hamulca , a samochód dalej jedzie. Zrobiłem test serwa i wcześniej pedał hamulca był twardy po odpaleniu silnika ale hamowal lekko , a teraz jest miekki i hamulce nie działaja . Prosze o pomoc.