Brak informacji odnośnie spowodowanej kolizji drogowej.

19 Lut 2017, 17:39

Witam. W listopadzie spowodowałem kolizję drogową. Niby nic wielkiego, delikatne obtarcia na zderzakach, ale poszkodowana stwierdziła że trzeba zadzwonić po policję mimo że od razu przyznałem się do winy. No nic, ja dostałem 500 zł mandatu, policjant powiedział że bez sensu ich wzywała do takiego zdarzenia, powiedział żebyśmy wymienili się danymi i odjechali. Tak zrobiliśmy. Po kilku tygodniach dostałem list z firmy zajmującej się likwidacją szkód. Wypełniłem wszystkie formularze i wysłałem im też skany dowodu rejestracyjnego i prawa jazdy. Od tamtego czasu nie mam żadnej informacji odnośnie dalszych działań. Nie dostałem żadnego listu odnośnie tego czy naprawiono poszkodowanej auto, ile to kosztowało. I tu moje pytanie czy takie informacje się w ogóle dostaje? Bo od zdarzenia minęło już kilka miesięcy a ja dalej nie wiem jak to zostało rozwiązane i zaczynam się martwić. Z góry dziękuję za odpowiedzi ! :)
Adios128
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3 8l
Silnik: 1.9 tdi 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Lut 2017, 18:11

Ty nie masz wglądu w takie :wink: Ty masz tylko potwierdzić okoliczności zdarzenia. Czasami likwidator przychodzi oglądać auto sprawcy ale to rzadko. Tak czy inaczej sprawa jest już pewnie zakończona a Ty nie masz czym się martwić
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lut 2017, 18:41

Dziękuję bardzo za odpowiedź :D Teraz martwić się mogę tylko o to o ile mi ubezpieczenie wzrośnie, bo mimo że jako współwłaściciela mam tatę, to za ubezpieczenie płaciłem 1300. Ale do września może uzbieram :D
Adios128
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3 8l
Silnik: 1.9 tdi 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Lut 2017, 20:49

5 lub 10 % w zależności od firmy ubezpieczeniowej. 1300 :?: Zmień firmę ubezpieczeniową.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik V35A-FTS
    Silnik V35A-FTS można nazwać nowością w ofercie Lexusa. Japończycy pokazali ten motor w 2017 roku i jak na razie trafił pod maskę tylko jednego modelu – aktualnego Lexusa LS 500. Jednostka ma 6 cylindrów w układzie ...