REKLAMA
Witam.
Mam pewien problem z kupionym autem sprawa wygląda tak jest trochę zagmatwana więc napiszę najprościej jak mi się uda:
- Pani A sprzedała auto Pani B (karta pojazdu była przy tranzakcji )
- Pani B Sprzedała auto Panu C (karta nadal niby była)
- Pan C Sprzedał auto Panu D (i karty już nie dostał)
- Pan D sprzedał auto mi (również bez karty pojazdu)
Gdy pan D sprzedawał mi auto dał mi umowę którą miał zawartą z panią A gdzie pani A (kontaktowałem się z nią) mówiła ze panu D nie sprzedała owego auta tylko Pani B wraz z kartą pojazdu oraz wyrejestrowaniem auta ze swojej osoby (a ja nadal posiadam dowód rejestracyjny Pani A gdzie powinien być pani B ponieważ pani B widnieje w systemie jako właścicielka dowodu rejestracyjnego) więc wynika ze na dowodzie jest Pani A a w systemie jest Pani B (a dowód rejestracyjny do teraz był używany Pani A czyli auto nie zostało przerejestrowane przez 3 właścicieli) idąc dalej, nie mam kontaktu z panią B ponieważ ona mogła by mi powiedzieć czy sprzedała panu C auto wraz z kartą pojazdu Tak samo nie mam kontaktu z panem C ponieważ pan D twierdzi że nie mogł już potem pana C znaleźć.
I mam pytanie co w takiej sytuacji mam zrobić
- Nie posiadam karty pojazdu
- Mam sfałszowany dokument kupna-sprzedaży pana D z panią A
- Posiadam umowę kupna-sprzedaży między panią A a panią B
- Nie posiadam umowy między panią B a panem C
- Nie posiadam umowy między panem C a panem D ( który twierdził ze zgubił ową umowę z panem C )
- Ubezpieczyłem auto na siebie ale co z tego jak w dowodzie rejestracyjnym widnieje pani A a w systemie widnieje pani B.