REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Marcelo99 napisał(a):Pan D sprzedał auto mi (również bez karty pojazdu)
No z tego co poczytałem to on tez nie jest arcymistrzem.Jak mozna nie widzieć nieścisłości w umowach k/s...Marcelo99 napisał(a):Kupował to auto mój tato
W tym całym bałaganie z tą transakcją tego pojazdu KP to jeszcze mozna powiedzieć ze mały problem.Owszem mozna powiedzieć ze sprzedajacy nie dal KP bo zgubil-zaginęła i po uiszczeniu dodatkowej opłaty dostaniesz nowa/nie wiem czy cos sie nie zmieniło w przepisach-ale tak było/Problemem jest brak ciaglości umów k/s co pisałes wczesniejMarcelo99 napisał(a): wiec prwnie zapomniał o kp przy transakcji
Marcelo99 napisał(a):Nie posiadam umowy między panią B a panem C
W tych wlaśnie szczegółach tkwi największy problem.Jezeli nie bedziesz miał prawidłowej ciagłości umow k/s to prawdopodobnie kupiliście sobie pomnik...Marcelo99 napisał(a):Nie posiadam umowy między panem C a panem D ( który twierdził ze zgubił ową umowę z panem C )
A czy to ma jakies większe znaczenie...Gradory napisał(a):Co to za samochód? Czy ma jakąś większą wartość
Migi60 napisał(a):A czy to ma jakies większe znaczenie...
Oczywiście ze tak.Wcale nie namawiam obecnego wlasciciela pojazdu do robienia prezentu powiedzmy "oszustowi".Wcześniej przeciez napisałemGradory napisał(a):Ma. Wtopić 3 - 6 tys. zł, to nie to samo, co wtopić 50 tys. zł.
Myślę ze to powinno mu dać coś do myśleniaMigi60 napisał(a):Ps.Jezeli sprzedający bedzie coś "fikał"to postraszyc go sądem...