Brak kierunkowskazów i brak awaryjnych

27 Sty 2021, 18:44

Witam mam peoblem z mercedes sprinter 212d brak kierunkowskazów jak i awaryjnych zostały wymienione przekaźniki pod kierownicy na nowe,żarówki tez sa wsYrkie takie jak powinny być i wszystkie są dobre. Proszę o pomoc
Mikolaj1221
Obserwowany

• 27 Sty 2021, 22:20

Jeżeli bezpiecznik jest ok to jest prawdopodobieństwo że włącznik awaryjnych jest winny
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Gru 2021, 16:17

Ja myślę,że może być uszkodzony moduł SAM powinien znajdować się pod kierownicą z lewej strony,przykładowe oznaczenie A 9069006701,to numer przy gwiazdce Mercedesa,on jest odpowiedzialny za kierunkowskazy,awaryjne,przednie światła i chyba jeszcze central zamek,wrażliwy na wilgoć,możesz go wypiać przy odłączonym aku i zajrzeć do środka czy nie koroduje w pewnym miejscu.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

04 Gru 2021, 17:26

PhantomASA1 napisał(a):Ja myślę,że może być uszkodzony moduł SAM powinien znajdować się pod kierownicą z lewej strony

Czyli cała skrzynka bezpieczników, a więc to, co w innych autach nazywane jest BSI...
    A nie lepiej najpierw sprawdzić włącznik awaryjnych? Jak on się uszkodzi, to wtedy nie ma właśnie ani awaryjnych ani kierunków.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie daj się wiosennemu zmęczeniu
      Choć tzw. wiosenne przesilenie nie jest jednostką chorobową, wielu kierowców właśnie o tej porze roku skarży się na gorsze samopoczucie i uczucie zmęczenia. Jak wpływa to na zdolność prowadzenia i bezpieczeństwo jazdy? ...
      Samochody użytkowe Volkswagena - szeroka paleta modeli
      Najważniejszymi punktami są ekologiczne koncepcje samochodów, napęd na wszystkie koła samochodów użytkowych VW i specjalistyczne zabudowy. Dodatkową atrakcją technologiczną jest Prototyp eT! Na najważniejszych ...