Brak kompletu dokumentów - co dalej.....

24 Kwi 2008, 12:04

Witam!
Sprowadziłem samochód ze szwecji opłacilem akcyze,ekologiczny, skarbówke, przetlumaczyłem papiery.No i w żadnych wyżej wymieninych instytucjach nie mówili że brakuje dokumętu. To tyle na wstępie.

W koncy poszedlem przerejestrowc i okazało się że niema jednej połówy dokumentu "del1"(niebiestkiego).Gościu ktury mnie obslugiwał troche się zamotał i poszedł do kierowniczki, a ona mówi że w takim przypadku się nieda przerejestrowc i że musze zkombinowac tą polówke "del1" :/ Zadwoniłem do siostry, bo ona trochę sie znała z tym gościem co kupiny był od niego samochód, a On Jej mówi żeby dostac papiery należy złożyc wniosek, no dodał ze on tego wniosku niezłoży bo jest wymeldowany, bo go komornik sciga.Niewiem jakie wały ten gosci kręci ale samochód sprzedał bez kompletnych dokumentow i jeszcze sciemnia.
Pomóżcie mi, niewiem co mam zrobic w takiej sytuacji.Może da się to jakoś jeszcze załatwic?,albo jakos pociagnac tego goscia do odpowiedzialnosci karnej.Ja juz sam niewiem.
Ostatnio edytowany przez spacealone, 25 Kwi 2008, 06:46, edytowano w sumie 1 raz
spacealone
Nowicjusz

24 Kwi 2008, 22:24

:roll:
spacealone napisał(a):witam
Sprowadzlilem samochod ze szwecji oplacilem akcyze,ekologiczny skarbówke przetlumaczylem papirey do tego momentu doczepili sie tylko miejsca zamieszkania goscia z z lawety,a do papierow sie nie doczepiali.
w koncy poszedlem przerejestrowac i okazalo sie ze niema jednej polowy dokumentu "del1"(niebiestkiego)gosciu ktury mnie obslugiwal troche sie zamotal i poszedl do kierowniczki a ta mowi ze w takim razie sie nieda przerejestrowc i ze musze zkombinowac ta polowke:/ to zadwonilem do siostry bo ona troche sie znala z tym gosciem a on jesj muwi ze trzeebabybylo podanie pisac a on nie bedzie pisal po jest wymedowany bo go komornik sciga.gosci to chyba jest jakis chybaniedorozwiniety albo juz sam niewiem sprzedal samochod bez kompletnych dokumentow i jeszcze sciemnia.
pomozcie mi niewiem co mam zrobic w takiej sytuacji.moze da sie to jakos jeszcze zalatwic?albo jakos pociagnac go do odpowiedzialnosci karnej.ja juz sam niewiem

:?:

Kolego, napisz po polsku, gramatycznie, ortograficznie i z zachowaniem interpunkcji, bo mimo wczesnej pory i znacznej dawki kofeiny... nie kumam tych zlepków słó i liter, które z siebie wystrzeliłeś... - może coś wymyślę, lub się dowiem u "źródeł zbliżonych do pentagonu", ale niech przynajmniej wiem o co chodzi... :evil:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Volkswagen Crafter 4MOTION z napędem firmy Achleitner
    Volkswagen Samochody Użytkowe wyposażył w tym roku swój największy model "Crafter 4MOTION" w napęd na wszystkie koła. Duża masa Craftera z ładunkiem wymagała zastosowania specjalnej konstrukcji napędu. Skorzystano ...