Brak masy sterownika silnika - Hyundai i30 2007 1,6 benzyna

28 Wrz 2022, 21:48

Witam serdecznie Jestem szczęśliwym posiadaczem hyundai i30 1,6 benzyna z 2007 r,, Dzisiaj przy odkręcaniu klemy akumulatora wyślizgną mi się klucz z klemy plusowej tak niefortunnie że zrobił zwarcie ze sterownikiem silnika który znajduje się tuż obok akumulatora. No i oczywiście auto nie chciało zapalić. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i wszystkie ok ,pomyślałem już po sterowniku. Czarny scenariusz stawał się coraz bardziej realny, pomyślałem i drogą dedukcji doszedłem do wniosku skoro wszystko działa to co w takiej sytuacji mogło się stac to upalona masa sterownika. Przyłożyłem klucz do minusowej klemy akumulatora a drugą częścią zablokowałem o strownik(aluminiową obudowę) i auto odpaliło na strzała. Doprowadziłem dodatkową masę do sterownika dodatkowym przewodem i wszystko hula. Ale chciałbym znaleźć ten upalony przewód bądź uszkodzone miejsce ale nie wiem gdzie zacząć i potrzebuję do tego schematu instalacji silnika. Chciałbym aby było porządnie to zrobione. Gdyby ktoś był posiadaczem owego schematu to będę bardzo wdzięczny. Dziękuję
Rpmek
Nowicjusz

29 Wrz 2022, 12:22

Zerknij na to może coś ci pomoże w rozwiązaniu problemu z masą

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Tu jeszcze dwa schematy które mogą być pomocne:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris 1,5 Dual VVT-iE o mocy 111 KM
    Nowa Toyota Yaris napędzana jest między innymi produkowanym w Polsce silnikiem benzynowym o pojemności 1,5 l i mocy 111 KM. Motor jest o 10 proc. mocniejszy od silnika 1,33 z poprzedniej wersji modelu. Dzięki temu samochód ...