Problem z podłączeniem radia w Clio II 2004 DCI

01 Paź 2022, 20:17

Witam. Miesiąc temu kupiłem samochód Clio II DCI z 2004 rocznika. Wszystkie ważniejsze naprawy zostały porobione i teraz biorę się za bajery. W moim clio mam jakieś tandetne radio i chciałbym zastąpić je fabrycznym, żeby móc podpiąć wyświetlacz oraz pilot. Problem jest następujący: za radiem mam jakieś dziwne złącze które podejrzewam że jest właśnie od wyświetlacza i pilota, ale nie pasuje ono do radia. Mam też wrażenie że wyświetlacz jest z jakiegoś innego renault bo nie posiada żadnych przycisków. Wyświetlacz mimo wszystko wymieniać będę bo połowa wyświetlacza jest uszkodzona.

Zdjęcia: https://imgur.com/a/EUmrPKg
Eprex1337
Obserwowany

Zdjęcia: 0

02 Paź 2022, 12:22

Najpierw musisz się dowiedzieć, jakie miałeś fabryczne radio i jaki był fabryczny wyświetlacz. A były dwa radia - tuner list i update list. No i są też dwa wyświetlacze - AFFA2 i AFFA2+. Do każdego radia musi być odpowiedni wyświetlacz. Inaczej nie będzie działac.
Zwrócę jeszcze tylko uwagę, że radia te są na płyty CD. Warto się zastanowić, czy nie kupić innego, nowszego np na kartę. I też takie radio może działać czy to z pilota czy nawet z kierownicy ( jak masz ).
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne