Brak mocy, dławienie się, Hyundai Santa Fe 2.0 b+g stag

10 Sie 2019, 19:17

witam, hyundai santa fe 2.0b +gaz stag, mam problem ze swoim autkiem dławi się i brakuje mu mocy jak i na benzynie i gazie, wymienione świece, cewki, przewody, przepustnica umyta, jak się pomału gaz dodaje to idzie gwałtownie dusi się ma to tak do 2,5 tys obrotów i śmierdzi benzyna na gazie jest torche lepiej ale szału nie ma, pedał gazu na biegu jałowym jest taki normalny jak sie jedzie czuć taki lekki opór, pożniej jakoś nabiera mocy, potrafi też szarpnąc , podłączony pod kompa brak jakichkolwiek błedów. Może ktoś z was miał taki przypadek?
tomaspasio
Obserwowany

12 Sie 2019, 10:43

A jak jest na zimnym silniku takie same masz problemy?
Z twojego opisu możemy wywnioskować że problem może być np. na jednym z cylindrów który źle przepala paliwo przez co idzie ono do wydechu po czym czujesz zapach benzyny.
Jak wyglądały stare świece, wszystkie były równo zużyte i miały taki sam wygląd jeżeli chodzi o okopcenie, nalot itd.?
Czy sondy były sprawdzane pod względem pracy?
Warto tu jeszcze zajrzeć do przepływomierza powietrza.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Sie 2019, 16:55

witaj, wróciłem z diagnostyki komputerowej serwisu hyundaja diagnoza zajebany katalizator.
przepływomierza nie posiada ten model, a świece równo były zużyte, wieksza przerwa
tomaspasio
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Minęło 40 lat Malucha - Fiat 126p
    Pierwsze egzemplarze Fiata 126p popularnego Malucha zmontowano 6 czerwca 1973 roku w zakładach dawnej Fabryki Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej, z oryginalnych włoskich części, gdyż wcześniej, od 1972 roku ...