Brak mocy w volvo 460 2.0 gaz- benzyna na 4 i 5 biegu

24 Lis 2011, 18:14

Mam Volvo 460 2.0 8V z 96r. Mój problem polega na tym że samochód gdy jest zimny po przejechaniu nie wielkiego dystansu po wciśnięciu sprzęgła gaśnie. jak się rozgrzeje jest trochę lepiej ale i tak lubi gasnąć. Na tego na pierwszych trzech biegach jakoś normalnie przyśpiesza na czwartym jako tako tak do 120 km\h a na piątym już w ogóle nie ma siły. Na niskich obrotach szarpie samochodem. świece i kable wysokiego napięcia, pompę paliwa, filtr paliwa zmieniałem nie dawno jest ok z nimi. Ten samochód ma instalację gazowa ale nie jeżdżę na gazie bo przegrzał się komputer sterujący gazem i na gazie osiągi są gorsze niż na benzynie i jeszcze częściej gaśnie, ale go nie szarpie na niskich obrotach. umówiłem się już na wymianę tej płytki. W czym może być jego problem? Z góry dzięki za jakieś porady.
danieleq17
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 02 2010
Auto: volvo 460 2.0i
  • 24 Lis 2011, 20:40

diagnostykę komp . i kasowanie błędów robiono?
    podejrzana cewka lub przepływomierz powietrza
    zakładam żę części które wymieniłeś były ... ganz nowe :!:
    przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
    sympatyk
    Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
    Prawo jazdy: 15 09 1976
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Freelander e picc. scuderia
    Silnik: Otto 95÷121
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Skrzynia biegów: Manualna

24 Lis 2011, 22:00

No właśnie jeszcze nie podłączony był pod komputer, ale tak będę musiał zrobić. A części które wymieniłem były nowe. Myślę że komputer powinien coś wykazać.
    danieleq17
    Nowicjusz

24 Lis 2011, 22:06

[quote] Myślę że komputer powinien coś wykazać.[quote]

coś powinien :wink: ale wszystkiego nie sprawdza :roll:
    przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
    sympatyk
    Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
    Prawo jazdy: 15 09 1976
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Freelander e picc. scuderia
    Silnik: Otto 95÷121
    Skrzynia biegów: Manualna

24 Lis 2011, 23:23

Zobaczymy może wykaże:) , a jak nic nie wykaże to będę coś działać dalej :|
    danieleq17
    Nowicjusz

26 Cze 2014, 12:13

Witam! Mam volvo 460 1.8i LPG ze skrzynia biegow automatyczna , mam problem samochod ciagnie na bezynie i po paru minutach przestaje i pozniej znowu ciagnie na gazie chodzi bez problemu . Ciezko pali na bezynie sprzawdzalismy pompe paliwa i wymienilem filter paliwowy .
    Co moze jeszcze byc uszkodzone ?
    ferdas
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 01 1987
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: volvo 460
    Silnik: 1.8 90km
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1991
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mówisz ogrzewanie postojowe, myślisz ...
      Webasto to jeden ze 100 wiodących dostawców przemysłu motoryzacyjnego, najbardziej znany kierowcom z produkcji systemów ogrzewania postojowego. Niemiecka firma z miejscowości Stockdorf ma tradycję, sięgającą ...