Audi a6 c6 drgania calym autem

27 Cze 2014, 12:39

Witam.
W mojej audi a 6 c6 2006 r 2.7 tdi kombi mam problem z trzęsieniem całym autem. Podczas jazdy są duże drgania całym autem. Byłem u paru mechaników lecz żaden nie wiedział co może być przyczyną. Bardzo proszę o pomoc.
mateuszkk
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi
Silnik: 2.6 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006
  • 27 Cze 2014, 15:18

Być może, że masz zdeformowane alufelgi. Takie jajkowate. Przy dużych prędkościach takie różnice mogą być odczuwalne.
    zachary
    Aktywny

Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 13 05 1998
    Przebieg/rok: 27tys. km
    Auto: Opel Astra

27 Cze 2014, 15:39

nie, raczej to nie wina alufelg. Te trzepania wystepuja też przy małych prędkościach na małych obrotach. Czasami kiedy dodam wiecej gazu to przestaje drgac. A trzepania sa naprawde duze cale auto jakby skakalo.
    mateuszkk
    Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
    Auto: Audi
    Silnik: 2.6 TDI
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2006
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Latający samochód elektryczny - czy to jest możliwe?
      Toyota opatentowała nowy projekt latającego samochodu-drona, którego koła mogą pełnić funkcję śmigieł. Pojazd ma mieć napęd elektryczny zasilany bateriami lub ogniwami paliwowymi. Projekt opracowała Toyota Engineering ...