Brak możliwości wejścia w 09 - centr. zesp. elektr

10 Sie 2023, 20:34

Witam. Problem polega na tym, że nie mogę wejść w 09-centr. Zesp. Elektr. VCDS. Chwile przed kodowaniem wcześniej sterownik był dostępny, nagle zerwało połączenie i nie ma z nim komunikacji tzn nie pokazuje numeru sterownika, oraz nie ma możliwości wejścia w przewodnik kodowania. Po skanowaniu błędów otrzymałem informacje o tym że moduły nie działają. Jest jakiś sposób aby go zrestartować lub zrestartować, czy może stało się coś przez kodowanie?
xkarolx
Nowicjusz

10 Sie 2023, 20:55

Mogles oczywiście moduł upalić gdy zbrakło chwilowo napięcia lub robiłeś to kablem z ali
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Sie 2023, 21:10

Auto jakie o co chciałeś kodować
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

10 Sie 2023, 21:50

Audi a3 2.0 tdi BKD 2003, ustawiałem światła dzienne tryb skandynawski. Tak jak mówię moduł nie odpowiada, podłączenie i odłączenie interfejsu również bez skutku. Lecz po próbie włączenia czujnika zmierzchu sterownik się rozłączył.
xkarolx
Nowicjusz

10 Sie 2023, 21:53

kurde, jeżeli rzeczywiście się tak stało to mogą być jakieś większe problemy za wyjątkiem podłączenia do niego?
xkarolx
Nowicjusz

11 Sie 2023, 08:39

Jedyna możliwość to podłączyć się z innym interfejsem i sprawdzić czy tam będzie wszystko działało.
Jakiego kabla, modułu używałeś do komunikacji z samochodem?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Napływ samochodów ukraińskich i odpływ polskich
    Od momentu wybuchu wojny w Ukrainie do 23 marca br. do Polski wjechało ponad 140 tys. samochodów osobowych – podała Straż Graniczna. Warto wiedzieć, że przepisy obowiązujące u naszego wschodniego sąsiada są inne ...

11 Sie 2023, 09:23

Można powiedzieć że na typowym interfejsie z ali pod VCDS hex-v2. Tak jak mówiłem wcześniej wszystko działało, nie było problemu również z kodowaniem. Znalazłem również jakieś informacje ze odłączenie akumulatora może ale nie musi pomóc, warto próbować?
xkarolx
Nowicjusz