Brak podświetlonej pozycji wybranego biegu - Town&Country 3.3

22 Gru 2017, 20:11

Cześć mam problem z chrysler Town contry 3.3 w automacie nie podświetla mi pozycji na jakim biegu jest auto i nie mogę go zapalić bardzo proszę o jakieś podpowiedzi
Darobmw123
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 11 1985
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler Town contry
Silnik: 3.3
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Gru 2017, 12:51

Sprawdź bezpiecznik od pompy paliwa tam jest chyba 20A (przejrzyj też inne czy są ok). Musisz również sprawdzić masy silnika i skrzyni.

Rozumiem, że nie masz żadnej ramki przy oznaczeniach biegów jak przekręcisz kluczyk do zapłonu?

Czy miałeś wcześniej problemy ze skrzynią, coś się działo podejrzanego?

Co się dzieje jak przekręcasz kluczyk do pozycji rozrusznika? Silnik kręci i nie odpala czy nie kręci w ogóle. napisz coś więcej.

PS. Dźwignia ustawiona do samej góry w pozycji "P". Poza tą pozycją można jeszcze odpalić auto na "N". W żadnej innej nie odpalisz.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Tuningowany Lexus LC 500 na SEMA Show w Las Vegas
    Wyścigowa wersja Lexusa LC 500 powstała na bazie prototypu. Auto zadebiutowało wczoraj na targach Specialty Equipment Market Association w Las Vegas. Ma nadwozie o zoptymalizowanej aerodynamice, sportowe zawieszenie, hamulce, ...