Brak przeglądu i dowodu rejestracyjnego..

28 Wrz 2011, 12:50

Witam.. jakiś czas temu złapała mnie policja jadącego bez ważnego przeglądu. Zupełnie zapomniałem o tym przeglądzie.. ale mniejsza o to.. zatrzymali mi dowod rejestracyjny.. i wysłali na badania techniczne.. czy mogę te badania zrobić bez dowodu ?? czy wystarczy jak przedstawie na stacji diagnostycznej Karte Pojazdu i ten przegląd dostanę na kartce ?? Czy potrzebuje jeszcze inne dokumenty żeby mi ten przegląd podbili ?? Prosze o pomoc..dodam jeszcze ze ten druczek ktory mi policja wydala juz nie jest ważny.. bo tam jest 7 dni ważnosci.. a minelo juz troche wiecej czasu..
mazi1922
Nowicjusz

Auto: Honda Civic D15B2

30 Wrz 2011, 10:01

mazi1922 napisał(a):czy mogę te badania zrobić bez dowodu ??
mazi1922 napisał(a):..dodam jeszcze ze ten druczek ktory mi policja wydala juz nie jest ważny.. bo tam jest 7 dni ważnosci.. a minelo juz troche wiecej czasu..

Nie ma znaczenia ze pokwitowanie z policji masz juz nie wazne.Mozesz śmiało jechać na OBT.Oczywiście ze mozesz tez z sobą zabrać KP pojazdu.Zawsze to ulatwi dokonanie wpisu do kompa i bedzie więcej danych na zaświadczeniu.
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprawdź swoje punkty karne online
    Ministerstwo Cyfryzacji w ramach systemu Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców udostępniło nową, wygodniejszą metodę sprawdzenia punktów karnych jakie mamy na swoim koncie za wykroczenia w ruchu drogowym. ...