Zniżka Autocasco

25 Wrz 2011, 18:29

Witam.
Od kilkunastu lat płaciłem ubezpieczenie w pełnym pakiecie tzn, Autocasco i OC, nabywając tym samym maksymalne zniżki. Jednak cztery lata temu, przestałem opłacać AC gdyż stwierdziłem, że za stary samochód nie warto. Teraz przymierzam się do kupna nowego auta i chcę powrócić do opłacania AC. Ubezpieczyciel poinformował mnie, że straciłem zniżki bo przerwa w opłacaniu składek może wynieść max. 2 lata. Mam pytanie, czy taką praktykę stosują wszyscy ubezpieczyciele i po ilu latach będę mógł wrócić do pełnych zniżek? Czy wcześniejszy okres wieloletniego opłacania składek nie ma żadnego znaczenia?
greenrs
Nowicjusz

Auto: honda city

28 Wrz 2011, 09:41

wiesz już coś więcej? kiepska praktyka :?
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G

30 Wrz 2011, 15:05

Greenrs, praktyki dotyczące przyznawania zniżek są dość zróżnicowane i zależne od ubezpieczyciela oraz od tego czy jest w stanie indywidualnie podejść do klienta. Generalna zasada jest jednak taka, że podstawą do wyliczenia zniżek nie jest staż kierowcy jako klienta danego TU, a czynniki takie jak historia bezszkodowości, wiek, płeć i miejsce użytkowania pojazdu i segment, do którego auto należy.
Ekspert_Link4
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Nissan LEAF - Czy wiesz, że...
    1. Korzystając z wyjątkowej aplikacji CARWINGS , kierowca może "zadzwonić" do swojego samochodu, aby sprawdzić stan naładowania akumulatora lub wyszukać w pobliżu stację ładowania, skorzystać z usługi Google Send-To-Car, ...