Brak Rekacji na wcisniecie pedału gazu - Audi A6 C5

10 Maj 2012, 15:37

Witam Wszystkich Użytkowników i zwracam sie do was z pewnym problemem który dotyczy mojego Audi a6 C5 110KM Diesel.

Od jakiegoś czasu mimo naciśnięcia pedału gazu samochód nie reaguje, po prostu mam wtedy caly czas wolne obroty, pierwszy raz problem wystąpił po okolo 40 min jazdy przy ruszaniu na światłach, po ponowym odpaleniu samochodu wszystko było ok przez kilka dni, teraz problem albo pojawi sie odrazu albo w trakcie jazdy, zgłosiłem sie do mechanika gdzie komupter wskazał na "pedał gazu" a doklanie na jakas plytke w jego wnetrzu, wymieniliśmy ta część jednak dalej problem występuję, nastepnie probował sprawdzic pozostałe możliwości i doszukal sie czegos ze na przewodach do pedał gazu skacze napięcie w granicach 10-12 V a prawidłowe wynosci 5V, stwierdził ze byc moze to jakis "sterownik" Dopiero po weekendzie mam mu zostawic samochod aby to lepiej sprawidziłI.
I Pytanie teraz do Was:) czy ktoś miał podobny problem i jakie było jego rozwiazanie:?
Obawiam sie wymiany tego sterownika, ceny zaleznie od modelu wahają sie w granicach powyzej 2 tys.
Dziękuję wszystkim z góry za odpowiedz

.
Decus
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Audi A6 C5