Silnik z połamanymi łopatkami na kole zamachowym - czy ma to

06 Maj 2012, 15:16

Witam,

Wprawdzie to forum samochodowe a ja mam pytanie o silnik do kosiarki, jednak polecono mi zwrócenie się o pomoc właśnie tutaj, więc może ktoś będzie mógł mi doradzić ;)

Otóż kupiłem na Allegro silnik 4-suwowy do kosiarki spalinowej, który sprzedawca opisywał tak: "silnik kosiarki spalinowej honda gxv 120 118cm stan silnika oceniam na bardzo dobry silnik odpalony przed demontażem bardzo zrywny silnik ohv pasuje do wielu modeli". Tutaj możecie zobaczyć cały silnik -
Silnik z połamanymi łopatkami na kole zamachowym - czy ma to

Otóż gdy już otrzymałem wspomniany silnik, to okazało się, że ma on połamane łopatki na kole zamachowym, co dokładnie widoczne jest na tym zdjęciu - http://i.imgur.com/gzcMT.jpg . Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale czy Waszym zdaniem te połamane łopatki będą miały jakiś wpływ na pracę silnika tj. czy np. nie będzie nim rzucało?

Z góry dziękuję za wszystkie opinie. To dla mnie bardzo ważne, ponieważ zastanawiam się czy nie zwrócić ten silnik z tytułu niezgodności z opisem.
kamil85
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

10 Maj 2012, 15:11

Co prawda nigdy takiej kosiarki nie miałem i nigdy nią nie strzygłem trawy,ale patrząc na to,to, to będzie wentylator usuwający gorące powietrze ,takie ubytki w łopatkach w niczym nie przeszkadzają ,w tym wypadku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skręcanie w lewo drożej Nas kosztuje od skrętu w prawo!
    Kierowcy próbują wszystkich sposobów, aby oszczędzić na paliwie. Okazuje się, że stanie na lewym pasie w oczekiwaniu na skręt w lewo z wrzuconym jałowym biegiem jest nie tylko marnowaniem czasu, ale i pieniędzy. Unikając ...