Brak świateł cofania LAGUNA III

07 Paź 2015, 18:06

Witam mam zasadniczy problem,autko przez ostatnie trzy dni stało pod domem.Wieczorem wyjeżdżam spod domu a tam brak świateł cofania,w pierwszej kolejności pomyślałem o żarówkach i bezpiecznikach,sprawdziłem żarówki(są ok) a co do bezpieczników to nie mogę znaleźć tych od świateł zewnętrznych,są tylko od wewnętrznych. Więc pytanie do was, wie ktoś może w czym leży problem,słyszałem o czujnikach światła cofania w Lagunach II,które często się psuły czy w Lagunie III również jest podobny czujnik? Proszę o pomoc.
maxmac10
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 06 2013
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Renault Laguna III
Silnik: 2.0 DCI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

07 Paź 2015, 19:43

Czujnik świateł wstecznych jest wkręcony w skrzynię biegów przy silniku. A bezpieczniki od świateł zewnętrznych będą pod maską.
rsmaniek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Volvo V60 Plug-IN - Najbezpieczniejsza hybryda na świecie
    Nowe Volvo V60 Plug-IN zostało określone przez Euro NCAP najbezpieczniejszym autem na świecie wyposażonym w napęd hybrydowy. W teście europejskiego instytutu samochód otrzymał najwyższy wynik pięciu gwiazdek. "Wszystkie ...