Witam! W moim punto I uciekły światła (obydwa na raz) mijania i drogowe(choć tymi mrugnąć mogę jak dzwignię przesunę do siebie)! Bezpieczniki i żarówki są OK. Czytałem trochę już i może to przekaźnik ale pewności nie mam.Nie wiem dokładnie który to i czy widać na oko,że jest uszkodzony. Sprawdzałem je wszystkie tzn wyjąłem i oglądałem ,ale prócz białego-maziowatego nalotu na pinach nic nie stwierdziłem.
Proszę o radę jak i za ilę zł usunę tą usterkę.
Ps.Trochę wcześniej tzn kilka miesięcy ogrzewanie tylnej szyby też padło, czy to też może być przekaźnik?
Skoro masz biały nalot na pinach, to go wyczyść. A może Ci się zepsuł przełącznik? Spróbuj rozebrać, weź jakiś kabelek, i nim pozamykaj obwód, i zobacz czy wtedy będzie ok? Może to to...
Nalot wyczyściłem i nic nie pomogło! W zamykanie obwodu nie będę się bawił bo i tak nie wiem co i jak. Byłem dziś u elektryka popytać postawił głównie na przełącznik,ale biały nalot na pinach przekazników też go zainteresował. Jutro podjadę autkiem to wszystko sprawdzi i okaże się co go "boli"!
andrzej_124 napisał(a):wg tego schematu to uszkodzeniu mogła ulec stacyjka, przełacznik świateł lub złącze we wtyczce. Nie ma tu przekaźników od świateł.
Nie znam się za bardzo na elektryce więc może i nie ma! Dziś elektryk sprawdził i oznajmił mi że definitywnie przełącznik świateł do wymiany!!! Czyli znów "trochę" $ pójdzie na auto ! Dziękuję za wszystkie rady
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Lamborghini Miura P400 Roadster Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...
Ten elektryk nie jest moim znajomym więc pewnie ma gdzieś ile wydam $, ważne że on wymieni i się nie narobi a zarobi! Najgorsze,że już chciałem go sprzedać i teraz nie wiem czy warto to wymieniać (wizyty u fachowców + części) czy sprzedać taniej jakiemuś mechanikowi-handlarzowi?
Moim zdaniem lepiej wymienić, czy nawet samemu naprawić, bo to jest bardziej uszkodzenie mechaniczne niż elektroniczne. A handlarzom nie opłaca się sprzedawać, bo mało dostaniesz, a samochód i tak nie jest pierwszej młodości.
andrzej_124 napisał(a):Taką usterkę można naprawić bez wymiany przełącznika. Najlepiej od razu zamontuj przekaźniki do świateł, tani koszt a przełącznik już się nie spali.
To jak można to naprawić bez wymiany przełącznika zespolonego?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.