Witam
mam problem z autem...mianowicie chodzi o duży spadek mocy...chodzi o Renault Kangoo II 1,5 dCi 84 KM 2004r.
Normalnie jak docisnąłem gaz to autko ładnie przyspieszało...może nie jak auto sportowe, ale nie mogłem narzekać...a teraz aby rozpędzić się do 90 km/h potrzebowałem 1,5 km ;/
Okoliczności - zimny silnik, zapaliła się
kontrolka elektroniki/świec żarowych, no i jak już wspominałem straszny spadek mocy. Teraz moc przy 2,7 tys obrotów jest porównywalna z m mocą przy 1,5-1,7 tys obrotów z wcześniej...
Dodam, że kontrolka gaśnie gdy jest wrzucony "luz"...tak wiem nie powinno się jeździć na luzie i nie jeżdżę poprostu zaobserwowałem to przy zmianie biegów ;] Dodatkowo wcześniej pojawiał się ten sam problem...mechanik nic nie wykrył...problem zniknął sam...
Dodam jeszcze, że znalazłem coś takiego w internecie odnośnie tego samego autka:
Po przejechaniu 7tys. zapalałą się kontrolka i auto traciło moc(groziło to kolizją) - jakaś chińska wtyczka nie łączyła. Po 30tys. na przeglądzie dowiedziałem się, że mam wyciek na uszczelniaczu pomiędzy silnikiem a skrzynią biegów. Serwis nie potrafił usunąć przy dwóch próbach.
Nie wiem czy to jest ta sama awaria...
Ma ktoś pomysł o co chodzi?