Witam witam
Problem jest następujący.
Musiałam oddać auto do naprawy, ponieważ cały układ wydechowy był do wymiany.
Zapłaciłam za to 640zł, w warsztacie mi powiedzieli, że pierwszy raz się spotykają z takim samochodem (podobno bardzo skomplikowany). Ale układ zrobiony elegancko.
Natomiast, gdy auto odbierałam i odjeżdżałam to po pierwsze wsteczny wcale nie chciał wejść, wręcz zrobiłam to na siłe. A po drugie co ważniejsze kierownica stawiała straszny opór! Postanowiłąm wrócić na warsztat. Z wielkim problemem Panowie podnieśli mi auto. Co się okazało. Że wsteczny nie wchodzi, bo śruba od układu wydechowego była przykręcona w drugą stronę i zahaczała o drążek wstecznego ( czy jak to tam się zowie). Usterka naprawiona. Niestety z kierownicą nic nie zrobili. Pan dolał płynu tylko co niestety nic nie pomogło. Teraz jak przejechałam większy odcinek to okazuje się również, że kierownica także skrzypi przy skręcaniu. Nie wiem czy może być to w jaki kolwiek związane z wymianą ukłądu wydechowego, a nie chce robić awantury
![Very Happy :D]()
Także proszę o pomoc, bo być może jest to wynikiem eksploatacji.
Z góry dziękuję.
P.s. A dwa tygodnie wcześniej ukradli mi pod blokiem w nocy paliwko, wyrwali klapke od wlewu, ale że paliwa było za mało to zrobili dziure w baku. Także jakby ktoś miał albo znał kogoś kto ma klapkę od wlewu do Renaul Megane Classic 99r (kolor bez znaczenia) proszę o kontakt.