Brakujący element w pilocie, moduł komfortu

21 Maj 2012, 19:13

Cześć. Czy ktoś z was mogłby mi pomoc w rozpoznaniu brakujacego elenentu w pilocie? Drugi problem to moduł komfotu i takze chciałbym aby ktos wskazał mi miejsce gdzie sie znajduje.

Kilka tygodni temu bylem w serwisie kluczyków i pilotow. Dalem kolesiowi pilot trzymał go 2 tyg i nic nie poradził pilot nie działał. Kilka dni temu byłem dorobic kluczyk z immo i przy okazji zapytalem czy moze zobaczyc pilot czemu nie dziala. Gosciu posiedział 5 min przylutował jakąś czesc i pilot zaczął działac. Krzyknął sobie za to 100 zł pilot zaczął dzialac lecz okazało sie ze moduł komfotu jest popsuty powiedział ze mogą mi to naprawić ale bedzie to kosztowac ok. 500 zł. Powiedzial ze nie chce wymontowali mi ten element z pilota i oddali 100 zł.

wszedłem na allegro okazalo sie ze te uzywane moduły są po 150 zł a ten elemet bedzie kosztował max z 10 zł, przynajminej tak mi sie wydaje.

I teraz prośba do was. Prosze wskazcie mi ten elemet i btw gdzie go moge kupic i to samo z modułem. Nie jestem elektronikiem dlatego nie wiem co to za elemet i gdzie go kupic, a nie chce wydac 500 zł za naprawe w serwisie jezeli moge zrobic to sam z waszą pomocą.

P.S wydaje mi sie ze to rezonator kwarcowy, a i nie piszcie mi zebym wymienił baterie ;p

Tutaj macie zdiecia calego kluczyka i pilota. Kluczyk z pilotem to HELLA 730 955-00 433MHZ 5fa 007 680
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]

Chodzi o to http://obrazki.elektroda.pl/2688907600_1328960909.jpg
osski15
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Seat Arosa 2002 1.4 MPI

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Hyundai Santa Fe IV
    Hyundai pokazał na targach w Genewie kolejną generację Santa Fe. Paleta silników ma obejmować diesla 2.0 CRDi o mocach 150KM i 182KM, diesla 2.2 CRDi 197KM i benzyniaka 2.4 185KM. źródło: carscoops.com W moim ...