BRAVA - CIEPLY SILNIK NIE PALI

26 Kwi 2008, 13:11

Witam, mam problem, ktory jest bardzo uporczywy, auto odpala bez problemu tylko wtedy kiedy silnik jest zimny, jesli jest chociaz lekko zagrzany to niestety ale odpala za trzecim albo czwartym razem wylacznie jesli sie dodaje gazu podczas rozruchu, bez tego auto gasnie i nie trzyma obrotow. pompa paliwa niedawno byla wymieniana, co zrobic z tym faktem?
admin.095
Nowicjusz

• 02 Maj 2008, 21:11

gaznik?wtrysk?
    chicken19
    Zaawansowany

04 Maj 2008, 10:48

Może być uszkodzony czujnik temperatury silnika.Żeby się przekonać,trzeba albo podłączyć się pod komputer albo podmienić.Inną przyczyną może być np.sonda lambda.Tu też żeby ją sprawdzić trzeba albo ją zmierzyć voltomierzem,albo podpiąć się pod komputer.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

08 Maj 2008, 17:52

Miałem coś takiego kiedyś w VW Golf III

To był zepsuty czujnik Hala
    slawekt66
    Nowicjusz

10 Maj 2008, 09:53

Witam
    Mam ten sam problem co kolega. Mój co prawda pali jak jest ciepły ale w odstępie nie dłuższym niż 4 godziny. Np. jak próbuje go odpalic po 8 godzinach - po pracy to owszem zapala ale sie dusi i jakby nie mógł sie zdecydowac czy wejsc na obroty czy zgasnac. Jesli zgasnie to za 2 razem juz normalnie zapala. Ale przypadek jest za pewne te sam. Mi to absolutnie nie przeszkadza, kolega ma znacznie gorzej i teraz sie zastanawiam czy i ja z czasem nie bede tak mial? Czy przez to moze sie cos stac innego, cos sie uszkodzic, itp? Mam nadzieje ze mój ops pozwoli zawęzic krąg potencjalnych usterek.
    derasek
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Opony letnie gwarancją bezpiecznej jazdy
      Opony letnie należy założyć wtedy, gdy średnia temperatura przekracza 7 stopni. Tym samym warto już teraz umówić się na zamianę, aby później uniknąć stania w kolejkach. 1. Czy opłaca się samemu zmieniać opony? ...