Bravo do 5 tys ewentualnie focus, A3 do 9

11 Mar 2013, 11:23

Auto jest troche do zrobienia więc cena wydaje sie być ok a gaz jak długo ma?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Mar 2013, 11:28

A czy to ważne ile ma? ważne ile na nim zrobił i czy ma dopasowaną i serwisowaną instalację.
Sorry ale idiotyczne wydaje mi się czepianie się wieku instalacji w tak tanich autach, jak ktoś wstawi instalację za 2500zł do auta za 4000zł to jest powód do podejrzeń a jeszcze gorzej jak ma świeżą instalację ale jak najtańszą bo tak łatwiej sprzedać i na tym forum się nie będą czepiać.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

11 Mar 2013, 11:32

No ale sam sobie odpowiedz na pytanie po cholere ktoś zakłada gaz żeby zaraz sprzedac? Oczywiście teraz zakładam taką sytuacje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Mar 2013, 15:18

gaz bodaj z 2008 roku
BUTERFAN
Nowicjusz

Auto: lanser *

11 Mar 2013, 17:09

To ja bym sie zastanowił nad nim.
Barol
Awatar użytkownika

11 Mar 2013, 17:38

Ja bym nie był tak pozytywnie nastawiony do tego auta ,przeważnie jak ktoś pisze że jest coś do zrobienia to w rzeczywistości jest przynajmniej 2 razy tyle ale według mnie nie to jest największym problemem w tym aucie bo widać że ktoś walczył z progami i są znowu problemy a przykładowo wymiana progu plus wymalowanie to już nie jest mała suma jak jest razy dwie strony.A tą sekwencją bym się tak nie jarał jak typ pisze że potrafi spalić nawet 8 lpg to ponad litr za dużo może wtryskiwacze do wymiany,albo parownik? Bravo 1.6 niema żadnych przeciwskazań nawet co do 2 generacji lpg jedyny problem w nowszych rocznikowo modelach to stosowany plastikowy kolektor ssący starczy zmiana na aluminiowy i niema żadnych problemów można kupić tanio jest tego pełno.Jak ja bym miał kupić auto z gazem to musiałbym zobaczyć papiery serwisowe gdzie jest podany przebieg w momencie montażu lpg i jakaś serwisówka aby ustalić orientacyjnie ile to auto przejechało na gazie.A znając życie ma więcej przejechane na samym gazie niż ma na liczniku.
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

11 Mar 2013, 17:46

Ale czego Ty sie chcesz spodziewać za 3500zł? Stan idealnego? Koleś napisał co jest do roboty i wydaje sie być uczciwy bo napisał co wie,równie dobrze mógłby o tym nie pisać tylko wspomnieć że auto igła nic nie stuka nie puka itd.
Co do spalania to ile według Ciebie takie 1.6 ma spalać? Jeśli to jest średnie spalanie to jest jak najbardziej realne dla tego silnika.
Barol
Awatar użytkownika

11 Mar 2013, 18:41

ak83 w pelni sie zgadzam co do progow i ogolnie usterek, ze moze byc 2 razy tyle do roboty ale auto kosztuje 3,5 i pewnie cos jeszcze zejdzie z ceny wiec jak by faktycznie byly tylko te progi a reszta ok to wyjdzie mi za auto 4tys wiec i tak jest to dobra cena teraz tylko pytanie czy sa tylko progi czy cos jeszcze i czy warto w ogole jechac to ogladac? a blisko nie mam

Co do sekwencji to szczerze dla mnie moze byc i stara generacja, jakos juz nie zwracam na to uwagi w tak starych autach byle by nie by nie byla jakas stara
BUTERFAN
Nowicjusz

11 Mar 2013, 23:12

Sprostuje co do spalania typ napisał że da się tym autem spalić nawet 8 na sto jak na trasie to kiepski wynik wiem ile to pali jak to sprawne na 2 generacji średnio w mieszanym bez zbytniego oszczędzania 9 do 10 .Ja bym poszukał innej sztuki . A potem opinia że fiat to grat czy gaz niszczy silnik .Ale obejrzeć można i jak ciekwe to targować się powinno zejść sporo z ceny.
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

12 Mar 2013, 12:10

Zależy od nogi kierowcy,w trybie mieszanym 1.6 w Bravie spala na poziomie 8-9l a jeśli mocniej przyciśniemy to nawet potrafi wziąc 11l.
Ogólnie za 3500zł nie ma co wybrzydzać,progi zrobisz za max 1000zł a reszta to groszowe sprawy. Ja bym pojechał obejrzeć.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

12 Mar 2013, 17:03

Jak sie okazalo jest tam tez rdza na nadkolu o czym w opisie nie ma ani slowa a jest to rzecz ktora sie rzuca pierwsza w oczy... tak, ze odpuszczam mam inne zdj pogladowe i auto na nich nie wyglada za ciekawie
BUTERFAN
Nowicjusz

12 Mar 2013, 17:09

Tego widziałeś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
Barol
Awatar użytkownika

12 Mar 2013, 18:14

Tego juz tu kiedys wklejalem jak jeszcze nie byl myty do fotek, ale ma stara instalacje gazowa i w tym roku konczy sie homologacja i cos tam jeszcze bylo do zrobienia. Ale mam go na uwadze
BUTERFAN
Nowicjusz

12 Mar 2013, 22:37

Kurcze nie oszukujmy się w każdym jednym!!! Dosłownie w każdym nie ważne czy za 5 tysi czy 15 jest coś do zrobienia.... Chcesz się niczym nie przejmować to trzeba kupić nówkę chociaż i z nimi różnie bywa ... Auto jak to ktoś kiedyś dobrze powiedział to skarbonka i tyle ... Wiadomo najlepiej wystrzegać się handlarzy bo nic o autku się człowiek nie dowie... To też prawda że ktoś jak zamontował LPG i zaraz sprzedaje to już śmierdzi na kilometr... Ale tak jak dzisiaj oglądałem megane zajeżdżona, cala porysowana, nie wiem czy gdzieś znalazło by się miejsce gdzie nie była malowana z 5 odcieni a cena jak za zboże... I oferta od prywatnej osoby ale przez telefon git malina ... Dobrze że tylko 20km zrobiłem bo bym się wkurzył ...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

14 Mar 2013, 20:27

Dobra tu mam takie opcje dizle

[link do Tablica wygasł]:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

I znalazlem dzisiaj

Benzyne 99 rok wyglada ladnie
jak sie rozpatrujecie na zalozenie do tego gazu oczywiscie najtanszego nie zadna sekwencja bo to mija sie z celem...

PS. ta bezyna chyba bita bo maska ma inny odcien z reszta chyba i tak nie aktualna, maja wziecie te auta juz kilkakrotnie widzialem, ze wystarczy 1 dzien i ,,lepsze,, sztuki znikaja :D
BUTERFAN
Nowicjusz