Dla kobiety, samochód w dieslu, mały, 4x4 do 30-32 tys.

01 Lip 2009, 22:32

male autko, w dieslu dla kobiety, geodetka- 25 lat.
nie mam zadnych ciekawych pomyslow.
Polo Cross? bardzo mało na rynku i ceny dosc duze.
suzuki Jimmy moze? Panda 4x4? pomozcie drodzy forumowicze :wink:
Ostatnio edytowany przez wojtex_, 01 Lis 2009, 19:38, edytowano w sumie 1 raz
wojtex_
Początkujący

01 Lip 2009, 23:25

Suzuki Ignis ładniejszy i bardziej funkcjonalny niż Jimny
Aczkolwiek ja bym raczej szukał starszej RAV4
Joter
Aktywny

02 Lip 2009, 11:53

Suzuki Jimny w terenie to się sprawdzi napewno w końcu to rasowa terenówka
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

02 Lip 2009, 12:46

Ja polecał bym Skode Roomster, ciekawe i funkcjonalne autko i do tego mało awaryjne
wolfskin
Nowicjusz

02 Lip 2009, 13:33

wojtex_ napisał(a):male autko

Autko miało być małe a ty wyskakujesz z skodą co ma 4.2m długości a suzuki ma ok. 3.7m czyli różnica miedzy nimi jest duża
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Lip 2009, 13:50

wolfskin napisał(a):Ja polecał bym Skode Roomster, ciekawe i funkcjonalne autko i do tego mało awaryjne

za te pieniadze w dieslu z napedem na 4 kola?
wojtex_
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 samochodów, które powinny stać się kabrioletami
    Są cięższe, bardziej skomplikowane i wymagają dodatkowej pielęgnacji. Ale odwdzięczają się stylem i bardziej bezpośrednimi wrażeniami z jazdy. Kabriolety mają coś w sobie. Jednak ich opracowanie jest dla producentów ...
    Jakie powinny być nawyki dobrego kierowcy?
    Mianem dobrego kierowcy określamy osobę która stara się popełniać jak najmniej błędów podczas prowadzenia i użytkowania auta. Taki kierowca powinien również dbać o swoje auto i regularnie poddawać je ...

02 Lip 2009, 14:19

Jimny będzie najlepszym rozwiązaniem
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Lip 2009, 09:28

Jimny ma male silniczki o malych mocach. A najmocniejszy diesel ma chyba 85 koni, wiec ja bym postulowal za rav4. Czesto spotykany na drogach, wiec i z czesciami zamiennymi i blacharka nie powinno byc problemu.
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

03 Lip 2009, 09:38

OK ma te 85 KM ale jakie lekkie ramy ma co o tym już nie pomyślałeś co nie ?
A do terenu RAV4 się nie nadaje
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Lip 2009, 19:36

No w sumie nie pomyslalem o tym, ale koszty serwisowania tez wez pod uwage. Jimny bedzie dosyc drogi w serwisowaniu. Moze nie jestem geodeta, ale z tego co wiem to im nie potrzeba aut w teren, bo lasow, czy gor to oni chyba nie wymierzaja. Nie wystarczy autko o podwyzszonym przeswicie i dolaczanym napedzie na druga os typu Haldex? Wojtex, a moze twoja znajoma lubi czasem wyjechac w teren i szuka jakiegos autka tez pod tym kątem?
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

04 Lip 2009, 23:24

to moja siostra
i szuka auto zeby wjechac w teren, w pole w sumie bardzo czesto
wojtex_
Początkujący

18 Lip 2009, 18:01

Zdecydowanie Honda HR-V a na drugim miejscu Rav-4 ale Honda znacznie ładniejsza (bardziej agresywna) a i jak 4x4 to pomyslalbym nad volvo albo audi all road :)
KamilMilkowski
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

19 Lip 2009, 18:33

frontera sport w dieslu bynajmniej wszędzie wiedzie i wyjedzie ..... jeszcze reszta zostanie
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

30 Paź 2009, 22:57

a ja jako jego użytkowniczka polecam crossa :)
ładnie się prezentuje, nie dużo pali, serwisowanie owszem nie tanie ale i nie najdroższe, duży plus: niemal niemożliwym jest spotkanie drugiego takiego samego modelu obok siebie ;)). W innych kwestiach się nie wypowiem bo jestem świeżym właścicielem;
Szkopuł: polo cross nie ma napędu 4x4, także w teren trudno byłoby nim wjechać, zresztą nie tylko z tego względu ;) więc jeśli siostra preferuje takie klimaty to raczej odpada; w teren to co najmniej ravka ;)
z doświadczenia mogę doradzić że warto sprowadzić, w kraju mało jest ofert a niemal wszystkie podejrzane
sEsZela
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

01 Lis 2009, 02:02

z małych Jimni lekki mały zwrotny ( nie jest wcale drogi w serwisie jedno z najtańszych samochodów terenowych)
z troche większych Grand Vitara, zapomnij o ravce chyba że starej nowsze sie wogole w teren nie nadają nawet na zabłoconą drogę, i znacznie bardziej awaryjne niż GV
frotka w dieslu nie najlepszy pomysł :mrgreen:
natomiast ja polece ci coś zupełnie innego :wink: rozglądnij się za Toyotą LJ70 za 20 tysi znajdziesz już porządny egzemplarz, troche doinwestujesz i będziesz mieć autko na lata, bezawaryjne, o świetnym promieniu skrętu, rewelacyjne w terenie a co najważniejsze wygodniejsze niż Jimny i dzielniejsze niż GV, niewielkie i poręczne :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Miejscowość: z błota ;)