Buczenie Łułuuuułuuuur - Renault Clio I

06 Lis 2015, 08:03

witam. od paru dni słyszę dziwne buczenie. otóż jak jade gdzieś 90/100 hm/h na prostej drodze to jest ok. ale potem jak zwalniają obroty, to zaczyna buczeć tak dziwnie. wzmaga się jak nic nie robie ale jak wcisnę hamulec to przestaje, buczy i przy włączonym biegu i na luzie tez ale mniej, dodam też że biegi mi ciężko wchodzą szczególnie ze wstecznego na 1 Surprised

i jeszcze coś, jak ostatnio jeździłam podczas deszczu i najechałam na kałużę to silnik przy wyzszych obrotach buczał, jakby tlumik ale to nie to bo to tłumik już naprawiałam, nie wiem czy te dwa problemy sie ze soba łączą. :/
hanq89
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 02 2008
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: renault Clio I
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

01 Sty 2016, 15:39

Jak stoisz z odpalonym silnikiem i masz wciśnięte bądź puszczone sprzęgło to huczy?
Prawdopodobnie może to być łożysko oporowe sprzęgła na wykończeniu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Międzynarodowy Dzień Uprzejmości na Drodze
    Święto wywodzi się z Francji, ale szybko zyskało popularność na całym świecie. Co to znaczy być uprzejmym na drodze? Przestrzeganie przepisów oraz bycie przewidywalnym i wyrozumiałym kierowcą. Tak rozumiana uprzejmość ...