REKLAMA
Przeszukałam już 3/4 internetu i nie znalazłam niestety pomocnej informacji jeżeli się powtarzam to najmocniej przepraszam.
Otóż tak:
Auto: VW POLO 1.4 2001 75 KM
2 tygodnie temu zaczęło buczeć/ szumieć/ hałasować w przedniej części auta - przy czym buczenie ustaje przy skręcie kół w lewo.
Z racji tego że spotkaliśmy się w międzyczasie z autami w których były zepsute łożyska w kołach, a buczenie wydało się dosyć charakterystyczne więc domniemaliśmy łożyska które zostały wymienione ale auto nadal buczy/ hałasuje.
Mechanik zasugerował skrzynię biegów ale czy coś więcej prócz tego przeklętego buczenia by się wtedy nie działo ?
Dolaliśmy oleju do skrzyni biegów też nic nie dało.
Skrzynia się nie zacina ani biegi nie wyskakują...
Jadąc jako przedni pasażer mam też wrażenie że podłoga wibruje ale boje się że jestem już przewrażliwiona - w aucie był już wymieniany rozrząd, pasek klinowy, cewka zapłonowa, kable, świece,
Tak jak napisałam przeszukałam już prawie cały internet w poszukiwaniu wskazówek... na tą chwile w większości "podobnych" ale jednak różnych przypadków jest winna skrzynia (wytarte łożyska).
Z tym że nie chciałabym drugi raz wymieniać czegoś co jest sprawne jak w przypadku łożysk przedniej osi...
Czy ktoś się spotkał z czymś podobnym i może doradzić jaka część może być winna - czy to jednak nieszczęsna skrzynia biegów ?