Buczenie z pod maski - Kontrolki ABS i (!)

22 Lut 2024, 16:13

Cześć, po odpaleniu silnika pokazały mi się poniższe kontrolki na zdjęciu. Kontrolka ABS i wykrzyknik. W pierwszych sekundach po odpaleniu kontrolka wydaje dźwięk przez kilka sekund oraz ciągle mruga. Po zgaszeniu silnika (mniej w trakcie jego pracy) słyszę dziwny dźwięk z lewej strony silnika - jakby buczenie. Czy problem może być z płynem hamulcowym, płynem wspomagania lub bezpiecznikiem akumulatora? Czy to możliwe, ze przepalił się bezpiecznik blaszkowy w akumulatorze? jeśli tak, to jaki kupić dla mojego samochodu? Dodam, że w tamtym roku w zimę miałem problem z akumulatorem, naglę padł, mam wrażenie, że w tym samochodzie najgorsza jest elektryka, szyby też nagle zaczęły mi się ostatnio psuć i się nie otwierają i zamykają jak należy.
Samochód w trakcie jazdy zachowuje się normalnie, silnik równo chodzi, nie szarpie, kierownica też chodzi płynnie, hamulec również normalnie działa.
Seat Ibiza V 1.4 85 2010 Diesel
Dodam, że po nocy buczy słabiej, niestety nie mam jak teraz podjechać do mechanika.

Link do nagrania z telefonu :

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

dahmirp1
Obserwowany

Zdjęcia: 1
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowe Mitsubishi L200
      Pojazd za kierownicą którego ściga się w tym roku załoga Adam Małysz/Rafał Marton został przygotowany przez zespół fabryczny Mitsubishi Ralliart w klasie T1.1 - samochody prototypowe napędzane silnikiem benzynowym. ...
      Skoda Rapid - nowy wymiar Skody
      SKODA Rapid stanowić będzie nowy wyznacznik dla wszystkich samochodów marki pod względem ponadczasowego designu oraz przestronności wnętrza. SKODA Rapid to pojazd idealnie uzupełniający dotychczasową gamę modeli, wpasowując ...