Budowa autostrady Piotrków Tryb-Częstochowa

03 Wrz 2019, 14:55

Mam pytanie, czy opłaca się wymieniony w temacie "rozkopany odcinek" objechać równoległa trasą DK91? "Mapa Google" pokazuje, że ten przejazd zajmie ok. 25min dłużej. A jak jest w praktyce? Opłaca się tam jechać czy faktycznie jest lepiej "przebolec" te wszystkie zwężenia, ronda itp? Dodam, będę tamtędy jechał byćmoże jeszcze w tym miesiącu, w sobotę ok. 19-20.
Tomasz91
Nowicjusz

04 Wrz 2019, 08:47

Tomasz91 napisał(a):"Mapa Google" pokazuje, że ten przejazd zajmie ok. 25min dłużej. A jak jest w praktyce?
To w teorii ale może się zdarzyć że coś będą robić i wystarczy że wstrzymają ruch nawet na 5 min. to już czas się sporo wydłuży. Kolejna sprawa to kurz i brudne drogi podczas takie budowy nie mówiąc o nierównościach jakie musisz pokonać.

Ja bym chyba wybrał DK91. O tej porze w sobotę przejedziesz ją bez większych problemów. Na wysokości budowy autostrady masz maksymalną prędkość 60km/h ale w rzeczywistości jedzie się tam wolniej.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

04 Wrz 2019, 10:13

Na chwilę obecną DK91 będzie się jechało lepiej - mniej hamowania, stania, rozpędzania się itd. Na budowanym odcinku drogi, często wstrzymywany jest ruch. Na chwilę, ale wstrzymują. Robi się wtedy dość duży korek i zanim się rozładuje, to znowu wstrzymują. DK91 jedzie się z kolei przez wioski, miasteczka, pola i jedzie się lepiej, bo miejscami masz sporo terenu niezabudowanego i można jechać szybciej niż remontowanym odcinkiem. I przede wszystkim się jedzie. Tylko jadąc przez pola i lasy zwracaj uwagę na zwierzynę leśną, bo w ostatnim czasie lubią sobie stać przy samej drodze i nawet przejeżdżające samochody nie robią na nich wrażenia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Upadek z piątego piętra, a zderzenie z pieszym
    Całkowita droga hamowania wraz z czasem reakcji przy prędkości 60 km/h wynosi ok. 50 m. W trudnych warunkach pogodowych, przy oblodzeniu nawierzchni lub opadach śniegu może wydłużyć się kilkakrotnie. Uderzenie w pieszego ...