Budowa Buggy przełozenie napedu

12 Gru 2008, 05:30

Czesc :)

Mam kłopot i postanowiłem zaczerpnąć rady na forum.
Mianowicie rozbiłem samochód do takiego stanu ze postanowiłem go zezłomować, lecz silnik i skrzynia zdrowa. Zapragnąłem wiec nie pozbywać się go i zmontować minipojazd terenowy ;) [buggy] tylko zastanawiam sie czy jest w ogolę możliwe przeniesienie silnika z samochodu z przednim napędem na tył ewentualnego buggy'iego.

Jestem kompletnie zielony ale jak mawiają dziady pradziady ze chęci sie liczą ;) a szkoda silnik wywalać.

Tak wiec pytanie: czy jest możliwe przełożenie silnika z przodu pojazdu na tył i napędzanie tylnej osi i jak zaawansowanych umiejętności to wymaga?

Pozdrawiam Artur;)
Luceek
Nowicjusz

12 Gru 2008, 17:15

napewno wał napedowy byl by do przerobienia
Grzes
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Płynnie, czyli rozsądnie - czy to oznacza powolną jazdę?
    Płynna jazda nie polega wbrew pozorom na jeżdżeniu powoli, bo prędkość musi być dostosowana do obowiązujących przepisów i okoliczności. To po prostu przeciwieństwo gwałtownego i pełnego emocji stylu prowadzenia samochodu, ...