Budowa Buggy

09 Paź 2012, 18:25

Witam wiem ze pewnie źle umieszczam temat, ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego. Mam silnik 900 cc od fiata uno bez skrzyni i silnik fiata cc ze skrzynia w dodatku moziwość zakupu malucha. Więc mam zasadnicze pytanie czy da sie silnik ktorys z uno lub cc wsadzic na tyl do buggy i miec napęd na tył? Pomożcie mi. Może jakies plany lub cos:) nie wiem od czego sie zabrac:)
Kuba5036
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Paź 2012, 21:17

Wszystko się da tylko czy jest tego opłacalność i w funduszach i w efekcie. Generalnie Buggy powinno mieć niską masę. Wygooglać można łatwo całkiem sporo materiałów i na tym możesz zacząć tworzyć plan jak to ma wyglądać w finale.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

10 Paź 2012, 15:05

Tutaj ten temat chyba lepiej pasuje :wink:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

12 Paź 2012, 16:49

No dobra panowie.. Ale ja szczerze samemu nie wiem od czego mam zaczac.. Lubie robic takie rzeczy wiec raczej to zrobie.. Tylko Niech ktos mnie naprowadzi na cos:)
Kuba5036
Nowicjusz

14 Paź 2012, 22:09

Pomoze ktos czy nie?
Kuba5036
Nowicjusz

17 Sty 2013, 21:08

Przede wszystkim ważna jest konstrukcja rama jeżeli chcesz poszaleć i być bezpieczny. Niestety kilka lat temu niedaleko mojej miejscowości zabił się chłopak na buggy własnego wykonania,przy uderzeniu w drzewo wszystko po prostu się złożyło.
thegame
Nowicjusz

Auto: BMW