REKLAMA
Witam Szanowne grono...
Postanowiłem do Was zawitać, ponieważ i ja rozpoczynam poszukiwania swojego kolejnego samochodu. W tej chwili poruszam się Mondeo MK III z 2003 , które eksploatuję juz jakieś 4 może 5 lat. W związku z tym, przyszedł czas na zmianę.
Szukam czegoś dla 2+1, koniecznie benzyna z LPG lub benzyna, wtedy budżet zmniejszę i samodzielnie założę LPG. Przebiegi roczne oscylują między 15 a 20 tys. Zdecydowanie mocniejszy silnik, niż to co mam obecnie(110 KM), ponieważ na autostradach potrzebuje czasem odjechać, wyprzedzić i muszę nie lada wachlować biegami i czekać na odejście. Nie szukam samochodu by szaleć spod świateł. Szukam samochodu bezpiecznego, łatwego i w miarę taniego w utrzymaniu. Nie ukrywam, ze jestem kinestetykiem dlatego obcowanie z dobrym i ładnym a przede wszystkim wygodnym wnętrzem jest mile widziane. Obecne jakoś specjalnie mnie nie powala ale jak si nie ma co się lubi..
Auta pokroju S-Maxa , Vany nie wchodzą w gre z uwagi na fakt, ze czuję jakbym siedział na krześle. Nie podoba mi się tak wysoki ogląd sprawy .
W oko wpadły mi następujące samochody, kolejność przypadkowa.
1. Citroen C5 - 3.0 v6 210 benzyna z LPG- nie ukrywam brzmi ciekawie , nie wiem tylko jak z eksploatacją. Nie boję się francuskich aut, chociaż nigdy nie miałem. Zastanawia mnie jakie są odczucia względem mojego obecnego auta, sztywność w zakrętach itp.
2. Saab 9-3 1.8/2.0 benzyna +/- LPG , koniecznie w kombi z uwagi na wakacyjne wypady i wygląd.
3. Mondeo Mk IV - tu mam zagwostkę.
4. Renault Laguna III - marzenie wersja GT - piękne auto
Panie i panowie, jestem otwarty na wszelką konstruktywną krytykę jak merytoryczną dyskusję.
Pozdrawiam,
Mohikanin79