Budżet około 10 000 - 12 000 zł. Ekonomiczne + w miarę nowe.

19 Lip 2012, 14:06

Witam.
W czasie najbliższych 6 miesięcy, może dłużej (wiadomo z kupnem nie ma się co spieszyć), chciałbym kupić samochód. Interesuje mnie coś ekonomicznego, nie musi być bardzo mocne, dobrze by było z instalacją LPG. Autko myślę, że dobrze, żeby było rocznikiem młodsze niż 2000. Osobiście zastanawiam się nad Skodą Fabią I a parametry jakie chciałbym wziąć "pod lupę" to spalanie, awaryjność, sprawowanie LPG oraz pojawianie się korozji.
Pozdrawiam i proszę o radę oraz propozycje doświadczonych ludzi :)
krzysiek0121
Nowicjusz

19 Lip 2012, 15:13

Fiat Punto II,za tą kase dostaniesz już model po lifcie,całkiem młody rocznikowo (około 2003),z polskiego salonu a jak dobrze poszukasz to nawet od 1właściciela.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
no i spełnia wszystkie Twoje wymagania tzn jest ekonomiczne (średnie spalanie na poziomie 7l,po mieście 8l),jeśli kupisz zadbane to nie sprawia większych kłopotów a części nawet są tanie jak to do Fiata,silniki dobrze znoszą lpg no i karoseria posiada ocynk więc nie gnije (no chyba że była bita).
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Lip 2012, 15:20

Dzięki za odpowiedź ale jak słyszę słowo FIAT to mnie zaczyna mdlić ze względu na moje doświadczenia :) No chyba, że jakieś Stilo ale mimo wszystko zaufanie do Fiata mam bardzo mocno nadszarpnięte.
krzysiek0121
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 325iX (1987-1990) - samochód elektryczny
    Projekt badawczy "Samochód elektryczny z wysokoenergetycznym akumulatorem " po raz pierwszy zapoczątkowany w 1981 roku doprowadził ostatecznie w 1987 roku do przekształcenia ośmiu modeli BMW 325iX z napędem na cztery ...