Bus na wyprawe po europie

11 Sty 2010, 21:18

Witam,
Jako ze jestem nowy na tym forum chcialbym sie przedstawic i przywitac. Na imie mam Albert i mam 18 lat. Pisze ten temat gdyz poszukuje dosc specyficznego pojazdu. Otoz pewnego pieknego dnia wpadlismy z przyjaciolmi na pewien pomysl. Postanowilismy poczuc zew przygody i wybrac sie w podroz po europie. Uznalismy ze najlepiej i najwygodniej bedzie przemieszczac sie wlasnym pojazdem i tutaj rodzi sie nasze pytanie. Jaki samochod bedzie najlepszy na taka podroz? :) Moze napisze czego oczekuje od takiego pojazdu. Przede wszystkim musi posiadac duzo miejsc siedzacych, najlepiej z 8, dlatego wydaje mi sie, ze musi to byc jakis bus. Ponadto, najlepiej jesli cena nie bedzie zbyt wygorowana, do 5 tys. Niestety nie posiadamy zbyt duzej sumy :D Dlatego nie oczekujemy oszalamiajacego wygladu od naszej maszyny. Jednak fajnie by bylo gdyby byl raczej w dobrym stanie technicznym, gdyz kolejnym bardzo waznym warunkiem (chyba najwazniejszym) jest to aby pojazd ten wytrzymal podroz. Okolo 3-5 tys km do przebycia. Dziennie zamierzamy pokonywac okolo 200-300km. Oczywiscie raczej w wolnym tempie :D Chcemy sie cieszyc widokami zza okna. Jak narazie szlismy tropem Transporterow T2. Naszym marzeniem bylby oslawiony 'ogorek', jednak ze wzgledu na ich zabytkowy charakter cena nie jest zbyt przyjazna.
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)
Pozdrawiam!
faray
Nowicjusz

Miejscowość: Siwetokrzyskie

12 Sty 2010, 14:06

dobrym tropem idziesz kolego Transporter to jeden z lepszych pojazdów do tych celów,
trwały, w miarę oszczędny nie szybki, możliwość znależienia z napędem 4x4 (zwieksza to możliwości obierania dróg nie tylko super asfaltowych) ale do turystyki idealny,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak wydostać się z tonącego auta?
    Samochód, który wpadnie do wody znika pod jej powierzchnią w ciągu około 60 sekund, przy założeniu, że drzwi pozostają zamknięte. To czas na wydostanie się z wody pasażerów. Po otwarciu drzwi woda zalewa ...