Bus t4 budżetowy do podróży.

24 Maj 2016, 08:06

Ok to zagadam do sprzedającego o jakiś numer telefonu czy coś.

mike1735 ale nie napisałem nigdzie żeby go nie brać :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Maj 2016, 08:21

Super, jakbyś dał radę ogarnąć to dziś do wieczora będę wdzięczny bo wybieram się oglądać tego zeżartego T4, a tak bym od razu zerknął jaką mam alternatywę w mieście :)

A i na innym forum ktoś o tym rdzewiaku napisał:
" Oglądałem osobiście tego Multivana z 4 linku.

Buda na złom, dziury wielkości piłki w podłodze, przegnite podłużnice, belki to już praktycznie nie ma. Drzwi przesuwane wypadają przez dziurę. Blacharsko auto nie do uratowania. Jedyna wartość tego auta to wnętrze, które jest w fajnym stanie i silnik, który muszę przyznać pracował całkiem nieźle. "

Nie wiem czy to go nie dyskwalifikuje? Czy z taką rozległą rdzą da się jeździć? Bo jeśli po ogólnej renowacji rdzy busik przeżyje jeszcze te 2 -3 sezony to myślę, że czemu nie... :D przez telefon już z gościem gadałem i myślę, że jestem w stanie sporo potargować się z ceną.
Tofik66
Nowicjusz

Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: seciento

24 Maj 2016, 08:28

Czyli tak jak mówiłem,podłogę mógłbyś jeszcze wspawać nową ale jak już nie ma podłużnicy i belki to odpuść sobie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Maj 2016, 09:04

To jest duży problem żeby wymienić tą podłużnicę i belkę?

EDIT: dobra ochłonąłem trochę i pogodziłem się z faktem, że to nie ma sensu.
a taki wariat? [link do oferty na Allegro wygasł] co sądzicie?
Tofik66
Nowicjusz

24 Maj 2016, 10:31

Tofik66 napisał(a):To jest duży problem żeby wymienić tą podłużnicę i belkę?
zasadniczo nie ma, ale jest to element odpowiadający za bezpieczeństwo. Wspawany już nie będzie mieć takiej wytrzymałości jak stock
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

24 Maj 2016, 19:07

Ciekawa sprawa, napisał do mnie Pan z forum T4 - wybaczcie tą zdradę ale to wszystko dla dobra wyprawy - i zaproponował mi oryginalnie wyposażonego Multivana 1.9TD z '93. Ogólnie gość bardzo szczery i przyznał się co jest nie tak (rdza na progach i nadkolach, do wymiany końcówka wahacza, ale podłoga, belki i wzdłużnice bez śladów rudej), oznajmił że na rok jest super a potem można sprzedać po takiej samej cenie, albo na części gdzie podobno oryginalne części do Multivana są "cenne".
Nie powiem, trochę mnie namówił...
Cena: 5 000 zł choć pewnie się potargujemy

rej: OST2L59
VIN: WV2ZZZ70ZPH116769
dat: 12.05.1993

1. Warto?
2. Czy 1.9TD jest ok i wytrzyma?
3. Czy rzeczywiście da się jeszcze potem tanio odsprzedać?

Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie
Tofik66
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
    Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...

24 Maj 2016, 19:18

Tofik66 napisał(a): Czy 1.9TD jest ok i wytrzyma?

Tak jest okey kolega ma takiego w golfinie III i nie narzeka a zrobił nim on sam ponad 40000 km. Jak w dobrym stanie to da radę choć ideałem osiągów to on nie będzie na 100% :naughty:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Maj 2016, 22:41

Z Vito sprzedawcy nie bardzo da się namówić bo chcę go oddać na złom albo ewentualnie rozebrać na części.

Ta T4 z forum wygląda ciekawie,wymienić progi i resztę pierdół i za rok myśle że spokojnie dostaniesz 5k.
Sprawdzając podstawowe info o tym T4 wychodzi na to że auto jest od 2009roku w kraju i od tego czasu miało tylko dwóch właścicieli (obecny ma go od lipca 2013r) tylko zastanawia mnie że auto w ciągu roku zrobiło zaledwie 5tysięcy (w marcu 2015r miało 230tysięcy a w tym roku w marcu 235tysięcy).
Barol
Awatar użytkownika

24 Maj 2016, 22:59

A co w tym dziwnego, że zrobił tylko 5tyś.km w roku? To multivan, który pewnie był użytkowany tylko na wyjazdy rekreacyjne, a nie na co dzień.
Generalnie wygląda sensownie, ale nie nastawiał bym się na to, ze właściciel dużo zejdzie z tej tak czy siak śmiesznej ceny. Teraz należało by zweryfikować, na ile to co mówi właściciel pokrywa się z rzeczywistością.
No i dalej pozostaje kwestia, tego, ze nie posiadacie odpowiedniego funduszu, na obowiązkowy serwis po zakupowy.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

24 Maj 2016, 23:22

Fakt masz rację że to multivan :oops:
Barol
Awatar użytkownika