C-klasa proszę o opinię

31 Paź 2012, 21:35

Witam
Chciałbym zakupić ten samochód
[link do oferty na Allegro wygasł]
Proszę osoby które się orientują w temacie co myślicie. Byłem oglądać z zewnątrz, nie wygląda na walony. Nie wiem jak zachowuje się skrzynia i samochód na ciepłym silniku na razie czekam na wasze opinie!
markam79
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 04 1994
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Ford Mondeo MKII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

02 Lis 2012, 08:46

Chodzi o ipinię tyczącą tego auta,czy ogólnie modelu? Nie wygląda na to,że był bity,ale to trzeba stwierdzić przyglądając się autu z bliska(i od spodu).Jeśli chodzi o ogólną ocenę tego auta z tym silnikiem,to ja osobiście nigdy nie kupiłbym Mercedesa używanego z nowoczesnym Dieslem,wolałbym benzynkę(też mało palą),która jest bez porównania mniej kosztowna w serwisowaniu gdy coś nawali.Jeśli sądzisz,że oszczędzisz na paliwie,to się mylisz,gdyż w ogólnym rozrachunku eksploatacja Diesla nic nie wychodzi taniej.Tak sądzą nawet mechanicy z autoryzowanych stacji obsługi MB.Zrozumiesz to,gdy przyjdzie wymienić np.komplet wtryskiwaczy,lub nawali jeszcze coś innego w układzie wtryskowym .Jeśli ten przebieg jest rzeczywisty(wątpliwe),to musisz wiedzieć,że do 300 tyś km raczej nie możesz spodziewać się kłopotów z tych rejonów,chyba,ze akurat ten silnik należy do gamy posiadającej wadliwe wtryskiwacze(już nie pamiętam numeru serii silnika)Wtedy auto znienawidzisz,koszty są ogromne,a wtryskiwacze gdy nawali jeden wymienia się kompletami(tak trzeba robić)Moja rada?Nie kupuj Diesla :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
    Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...