C-max

15 Mar 2012, 16:13

Witam,
planuję zakup forda, w grę wchodzi mondeo 3 lub c-max z silnikiem 2.0 benzyna i chcę później zagazować, gdybym miał pewniaka już zagazowanego to było by taniej przy zakupie.
Znalazłem takiego maxa FORD FOCUS C-MAX 2,0 BENZYNA /GAZ KSENONY GHIA oferta nr 2182762049
Prosze osobę która się zna na tych autach i silnikach o wypowiedź, czy warto inwestować we fordzika, opinie wiadomo są różne.
Obecnie pomykam carismą 1,9 td 2000r.

Pozdrawiam
krzusiu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

15 Mar 2012, 17:15

No myślę że warto bo sam mam od 4 lat choć to diesel.Benzyny w fordach to ogółem udane silniki.Starsze zeteki(zetec) nie tolerowały gazy.Durateki(duratec)już znoszą gaz.Co do wyboru to powiem tak.Jeżeli więcej jezdzisz po mieście to lepszy był by c-max,a jeżeli więcej trasa lub mieszanie to proponuję mondeo.Co do mondeo to ma dużo więcej przestrzeni niż c-max no i lepiej się prowadzi.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

15 Mar 2012, 21:04

Dziękuję za szybką odpowiedź, też wlaśnie myślałam nad mondkiem ponieważ więcej pokonuje dłuższe odcinki. Mam tylko jeszcze dylemat czy kupic z gazem czy zainwestować w gaz po kupnie benzyny? Jeszcze na dodatek każdy gazownik oferuje inna instalacje i zachwala że to ona jest najlepsza.

Pozdrawiam
krzusiu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

15 Mar 2012, 22:53

Może powiem tak.Jeżeli chcesz się dopytać co do rodzaju instalacji to zapraszam na mondeoklubpolska.pl.Tam koledzy wszystko ci opowiedzą co najlepiej wybrać.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

16 Mar 2012, 07:39

Szczerze mówiąc to bezpieczniej ale i też troche drożej jest kupić auto w benzynie i samemu zamontować gaz. Założysz w dobrym serwisie to nie powinno być problemów a ewentualne naprawy instalacji w ramach gwarancji masz. Auto z gazem kupisz to do końca niewiadomo co tam się kryć może, ale to też nie do końca prawda bo można naprawde dobrze z gazem trafić. Także standardowo kupno dobrego auta to jak wygrana na loterii. Poczytaj na różnych portalach o instalacjach lpg do mondeo jest tego masa ;)
Mattie1
Początkujący

Prawo jazdy: 01 05 2010