Ford Focus Mk2

07 Mar 2012, 16:47

Witam

Co sądzicie o tej: [link do Otomoto wygasł] ofercie ?
maravilla
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

07 Mar 2012, 18:28

Był bity w przód.Poza tym dosyć zadbany.Można by go obejrzeć.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Mar 2012, 19:28

Po czym to zauważyłeś ?
maravilla
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

07 Mar 2012, 20:24

Po innym kolorze zderzaka i minimalnie zle złożonej masce.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Mar 2012, 20:33

Zdaje się, że zderzak był malowany (???) po prawej stronie obok światła przeciwmgielnego, jeśli nie o to chodzi, to nie wiem. Ja bym się nie martwił, zderzak nie jest z blachy, więc nie zardzewieje.

Nie wiem komu opłaca się ściągać Focusa z Niemiec? Przebiegu raczej komentować nie będę, bo sam mam trochę nienaturalny (od 2006 zrobione 310 000km)

Silnik uzbrojony w turbo - większa moc i krótsza żywotność, ale powinien jeszcze sporo przejechać (no 300 000 to chyba zrobi? :D)

Nie wiem, w jakiej epoce technologicznej gustujesz, ale ja bym się pozbył tempomatu, ESP, a le kierownicęę le wielofunkcyjnąą był wyrzucił i wsadził seryjną ;)

Zalety:
Silniki benzynowe są dynamiczne i wytrzymałe (źle eksploatowane zaczną tylko żreć olej na starość)
Skrzynia biegów jest niezniszczalna
Bezpieczny - dużo poduszek, poza tym chyba nie da się tego auta przewrócić na dach :D

Skrzynia biegów jest bezawaryjna, ale ciężko wrzuca się trójkę i wsteczny

Wady:
Korozja, korozja, korozja..
Diesel z turbo nie pociągnie tyle co zwykły benzyniak..
Amortyzatory
Drogie naprawy w ASO
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Ford Focus II 1.6 100KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Która firma króluje na rynku kabrioletów?
    Co wspólnego mają ze sobą Mercedes 170 S z 1937 roku, 540-konne Audi R8 Spyder czy ekstremalnie luksusowy i niebotycznie drogi Rolls-Royce Down oraz Mercedes-AMG GT? Każdy z tych samochodów został wyposażony ...