C4 czy Ford Focus

13 Wrz 2013, 11:21

No wlasnie- wracamy do SUV,ktore przeciez maja te sama pojemna bude ale najwiekszy komfort zawieszenia- niezaleznego wszystkich kol oraz nie znane do niedawna wspaniale osiagi i trzymanie sie drogi oraz co najwazniejsze permanentny naped AWD+!Nie mowiac juz o tym,ze te najlepsze sa made in Japan!Czyli zadnych awarii nieomal przez kolejne 10 lat exploatacji!
Kiedys zanim Mitsu wymyslil ten wspanialy naped na slizgawice- minivan,byl najlepsza pakownie mozliwoscia ale bez AWD zima w POkomunie i na tych POkomuszych drozkach i tak nie dowiezie!A koszt SUV jest nizszy w klasie compact niz mini vana!

TRoche pomyslunku Panowie Panie
czasy te gdzie van byl najlepszy dawno minely- tylko wy zapatrzeni w szwanzlandie- tego nie pojmujecie!
von Rygel
vonRygel
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nissan,honda,
Silnik: 2,4l- 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

13 Wrz 2013, 11:53

vonRygel napisał(a):No wlasnie- wracamy do SUV,ktore przeciez maja te sama pojemna bude ale najwiekszy komfort zawieszenia- niezaleznego wszystkich kol oraz nie znane do niedawna wspaniale osiagi i trzymanie sie drogi oraz co najwazniejsze permanentny naped AWD+!Nie mowiac juz o tym,ze te najlepsze sa made in Japan!Czyli zadnych awarii nieomal przez kolejne 10 lat exploatacji!
Kiedys zanim Mitsu wymyslil ten wspanialy naped na slizgawice- minivan,byl najlepsza pakownie mozliwoscia ale bez AWD zima w POkomunie i na tych POkomuszych drozkach i tak nie dowiezie!A koszt SUV jest nizszy w klasie compact niz mini vana!

Mam prośbę...Żebyś w każdym temacie na naszym forum nie namawiał na SUV-y.
Jakbyś nie doczytał,to temat jest o kompakcie i autorka ma konkretne pytania co do kompaktów i zapewniam cię ...nie chce SUV-a.
Dziękuję.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

13 Wrz 2013, 11:55

mrowa66..? A może w grę wchodzi mniejsze auto np Suzuki Swift..? :)
artur73
Awatar użytkownika

13 Wrz 2013, 14:56

Swift za mały.
Jestem własnie po wizycie w salonie Forda, daja mi takie rabaty, opony zimowe,pakiet zimowy, ze Citroen pozostaje daleko w tyle..........
Cóż plan kwartalny nie wykonany i kuszą ;))) A kuszą naprawde ciekawie.
mrowa66
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Ford Focus Titanium
Rok produkcji: 2013

13 Wrz 2013, 15:55

Widze,ze placona przez UBERLEUTEN" forsa to utrzymanie i chlebus tutejszych propagandzistow nadludzi ludowych produktow+NIEJAKI hERRN Morder powiada,ze autorka szuka pojazdu compct!i to minivana?Wlasnie CRV,RAV-4 i odpowiedniki sa z klasy compct bo zbudowane na honda civic -CRV( nazywa sie Civic Recreation Vehicle)czy toy Corolla- i nie ma nic lepszego na swiecie niz one!
A skoro moja zona najezdzila i to w kazdych warunkach drogowycgh i pogodowych w tym i w sniegu nawet na narty itp ZANIM gmo ZABOJCZE ZARCIE REDNOLSTWA JA ZABILO POND 100k mil a syn nadal owym compactowym SUV jezdzi w wielkim miescie do pracy albo z dziecmi na weekendy nad Ocean do Charleston SC pakujac tyle CO 3 KA MALUCHOW POTRZEBUJE NA PLAZY I i w STATE PARK = to dlaczego kazda POlka jezdzaca w jeszcze gorszej sytuacji i warunkach drogowych drogowych ,polnych drog ect w POkomunie nie mialby z tego multiuzytecznego i wszedobylskiego pojazdu korzystac?
Dlatego,ze w waszej mentalnosci przezartej nasladowaniem :"Nadludzi" nie miesci sie w glowence?Bo tego na codzien owe Frau nie uzywaja jeszcze?Choc i Ludowcy z Volks Wozow juz takie pojazdy nasladuja i ipozostale "nadludzkie" fitmy tez- choc w wyzszych klasach i nie dla ludu- nawet niemieckiego....
Czyzby tylko "Frau"- byla wzorcem dla Naszych Pan'? I zadnego postepu i rozwoju nasladowac im nie wolno a Was tak boli wyrwanie sie z tego zacofanstwa Uberleuten?Nur "nadludzkie" postepowanie i jazda szwanznazzi bubelstwem jest godne nasladownictwa?a jak jeszcze u nich nie popularne i niedostepne zwykle tanie SUV w klasie compact to kupuj jewropiczne buble?Bo im do najlepszych wciaz daleko a i drogi maja lepsze niz POkomusze w POst prlu choc klimat ten sam to nawet ford czy renault byle nie z AWD- jak subaru cudenko japcowe??
O kombi Outback nawet nie wspominam,bo to nie minivanik- jak compact CRV,RAV-4 jeszcze bardziej komfortowy a subra Kombi nie jest z compact klas!Dzis jest i nissana Rouge,i Malutki Mazdy i inne japce!
Ps. mam kilka znajomych- kolezanek w POkomunie,ktorym doradzalem SUV ale One zaraz chcialy Mitsu Montero z wyzszej klasy i Toyota Lad Cruiser za najwyzszeji jedna kuzenke,ktorej sam zawiozlem swoje subaru Outback ,10 letniego,ktorym jezdze sam gdy tam przyjezdzam na Warmie- prawie co roku!!Oczywiscvie ich pojazdy nie nadaja sie dla tej Polki co to za Mini vanikiem sie rozgladaja bo nie sa w klasie compact,- jak mojej zony ulubiony ;CRV a wczesniej od 1988rRAV-4! A jak niezawodne one sa - wiem i ja i kazda posiadczka w USia- stad ich popularnosc w milionach!
Oczywiscie takich maluchow jak te omawiane w USA nie ma,choc niedawno 10 lat temu pojaily sie malutkie suzuki,ale nie ma vanikow oprocz Scion I KIA soul i Nissan cube !A sa malenstwa dla Pigmejow w tym i metro i zbudowane na Daihatsu Scion u Toyoty a nawet Mini Morris za 2x taka cene niz honda Fit i fiat 500) by powiekszac tandete Chryslera,jak by swoich im bylo zamalo?

Zatem prosze wybaczyc Herr w Morder ze nie zastosuje sie do waszej prosby ale dla mnie wzniejsze od Waszej placonej wam propagandy przez Uberleuten produkcj ludowych wozow"- vw
jest wygoda,bezpieczenstwo i niezawodnosc multi uzytecznych minivanikow SUV !By i Polskie piekne kobiety i Nasze cudne POlskie dzieci - jezdzily tanio,komfortowo i bezpiecznie z AWD napedem po POkomuszych sciezkach i drozkach!
ja nie podlegam,zadnym firmom,zadnym fobiom,zadnym modom i nakazom- a jako polski inzynier i praktyk ucZacy sie WSZYSTKIEGO CO JALEPSZE NA SWIECIE I MALZONEK I oJCIEC I dZIADZIUS SWOICH WNUKOW MYSLE o WUSIENKACH INNYCH POLSKICH ROZSADNYCH Dziadkow i babc!
A wy jesli macie troche rozsadku i uczciwosci powinniscie sami Te kobiety i ich dzieci wspomagac odradzajac im szwanznazzistowska tak droga tandete i prezentowac im Najlepszy rodzaj rodzinnego pojazdu o jakosci i bezawaryjnosci - o jakiej "u Uberleuten produktow nawet marzyc nie mozna"!

Denken must Sein- Allain"!

WBvonRygel
vonRygel
Nowicjusz

13 Wrz 2013, 17:02

Ford chyba wygrywa, cena auta 1.6 125 KM wersja Titanium - mega :)
Zastanawiam się gdzie jest haczyk, jesli wersja auta kosztuje np 77tys a mi proponuja za 66tys (zjezdza z tasmy, nie stoi). Nie mam tylko wyboru koloru, sa dwa. Jak zwykle czegos sie boje :P
mrowa66
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie są rodzaje/style tuningu? - opisy
    W tym temacie przedstawiamy style i rodzaje tuningu. Jeżeli znacie jakiś rodzaj tuningu który nie został jeszcze opisany to zapraszam do dodania go poniżej wraz z opisem i jeżeli to możliwe zdjęciem samochodu który ...

13 Wrz 2013, 21:18

Mi wyszło w konfiguratorze 77,650 minus 8500 rabatu czyli 69,150pln. Kolorów jest więcej. Oczywiście jest to Titanium ale 5 biegowa skrzynia,a nie 6 biegowa oraz jakaś standardowa tapicerka w ciemnym kolorze.
Prześpij się z tym... Jutro postanowisz ale wybór wydaje się do zaakceptowania. :)
artur73
Awatar użytkownika

13 Wrz 2013, 21:20

Ja bede jeszcze negocjować:)
Za tyle na pewno nie kupię:) Ale auto bardzo mi pasuje.
mrowa66
Nowicjusz

13 Wrz 2013, 23:52

dopisek do mojego postu o SUV- RAV-4//
napisalem .ze Moja s.p. malzonka miala model z 1988r!A powinno byc ze 1998 r!
za pomylke przepraszam bo chyba w 88 r jeszcze RAV-4 nie byl produkowany??

von Rygel

SUV- RAV-4 nie jest 'TERENOWKA" bo z napedem AWD ani nie nadaje sie zaden do ciagania cizkich niz limit trailerow ani do jazdy po bezdrozach -gdzie potrzeba 4x4 ciagnacych z t6a sama szybkoscia kazde kolo by wyjechac z blota,sniegu ect!

von Rygel
vonRygel
Nowicjusz

14 Wrz 2013, 19:58

Wszedł nowy Auris a Ty się nad takimi padakami zastanawiasz? kupujesz auto czy rabat?
JDM
Początkujący

Prawo jazdy: 27 06 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Lexus
Typ: Sedan/Limuzyna

14 Wrz 2013, 21:58

Nie widziałam. Moze obejrze.
mrowa66
Nowicjusz

15 Wrz 2013, 14:20

JDM, byłam, jechałam i mogę się wypowiedzieć (akurat były dni otwarte).
Cena tego samochodu w wersji, która mi pasuje to prawie 70tysiecy. Środek auta - porażka, nudno i brzydko. Lakier porażka, dotkniesz paznokciem i już rysa. Także nie mam ochoty płacić 10 tysięcy więcej za znaczek i brak radości z jazdy.
mrowa66
Nowicjusz

15 Wrz 2013, 18:02

Życie płata figle i zmienia się jak w kalejdoskopie :)))
Chyba rzucę monetą ;) A tak naprawdę we wtorek wszystko bedzie jasne :)
mrowa66
Nowicjusz

19 Wrz 2013, 09:06

Wybrałam Forda, mam nadzieje, że nie bede żałować i trafię na dobry egzemplarz.
Nie ma aut idealnych, ale stosowanie nowego czynnika chłodzacego w klimie, niektóre z tych aut dyskwalifikuje na starcie.
mrowa66
Nowicjusz

19 Wrz 2013, 20:57

No to szerokiej i gumowych !!! :wink:
artur73