CAB-MAX Bogdan Cabała

15 Gru 2006, 22:22

Nie wydaje mi się kolego, żeby taki koleś miał hotel....on prawdopodobnie nie ma i własnego mieszkania!!CABAŁA to niestety człowiek "słup" uświadomcie to sobie wszyscy Kiwnięci i Kiwnięte.Byłem dzisiaj w Siemianowicach Śląskich na ulicy Zgrzebnioka 48/4, tam on już nie mieszka od dawna, mieszka tylko jego żona Krystyna z niepełnosprawnym dzieckiem...Zrobiłem wywiad wśród sąsiadów-Bogdan Cabała to menel i oliwa, dobrze,że tu już nie mieszka, nie wiadomo także czy wogóle żyje - tak się wypowiadali.Skupmy się na tym CWANIAKU, który tak wykorzystuje biedę w naszym kraju, brak mi słów...
Toya

18 Gru 2006, 01:07

Kurczę, nie wiem co napisać. Chociaż zajmuję się oszustami oferującymi pracę za granicą to ten szablonik widze że jest uniwersalny. Wystarczy oferować coś atrakcyjnego po atrakcyjnej cenie i chętni się znajdą.
Co do tego pana to zgłaszać się wszyscy na policję. Wiem że tak jak z pracą i oszustami dużo ludzi poprostu się wstydzi przyznać iż byli tak naiwni i wpłacali zaliczki. Ale to chodzi o to żeby takie procedery nagłaśniać i tępić. A takich cwaniaków wysyłać tam gdzie ich miejsce.
Pozdrawiam wszystkich i życzę szybkiego odrobienia strat.

Dopiszę jeszcze co znalazłam na stronię komendy głównej:

Policjanci z Łodzi zatrzymali w jednej z kawiarenek internetowych w centrum miasta oszusta poszukiwanego 20 listami gończymi. 37-latek zamieszczając ogłoszenia w prasie i w internecie oferował możliwość sprowadzenia ekskluzywnych samochodów z Niemiec. Po zainkasowaniu zaliczki znikał. Ofiarą oszusta mogło paść 40 osób z całej Polski.

Zatrzymany pokazywał swoim ofiarom zdjęcia głównie aut terenowych, które - jak wynikało z jego relacji - czekały w komisach za zachodnią granicą. Klient wpłacał na podane konto zaliczkę. Po kilku dniach "pośrednik" kontaktował się z klientem mówiąc, że właśnie jest na terenie Niemiec i potrzebuje więcej pieniędzy na zakup umówionego samochodu. Gdy kolejna transza pieniędzy wpływała na konto potwierdzał powrót do kraju tłumacząc, że pojazd jest w warsztacie gdyż wymaga "kosemtycznych" napraw. Jednocześnie sugerował konieczność wpłaty całej należności. Większość z klientów ufając bezgranicznie oszustowi przelewała pieniądze. Po takiej transakcji znikał i pośrednik i pieniądze.

Z ustaleń policyjnych wynika, że w taki sposób 37-latek mógł oszukać nawet 40 osób z całego kraju na łączną sumę blisko miliona złotych. Policjanci podejrzewają, że część z pokrzywdzonych, którymi w większości przypadków były zamożne osoby nie powiadomiły do tej pory policji.

http://www.policja.pl/wai/pol/1/4538/
czarnaewa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Orneta

20 Sty 2007, 08:21

Niestety muszę potwierdzić obawy. To oszust. Właśnie szukam tego gościa bo niestety nie ma możliwości się z nim skontaktować. Telefony milczą.. A zaliczka chyba już nie do odzyskania..
Ale gdyby ktoś go spotkał proszę o info gdzie można go spotkać - wtedy odzyskam wszystko z nawiązką - z góry dziękuję.
zbychu
Nowicjusz

29 Lip 2007, 18:07

witam czy ktoś ma jakieś nowe wiadomości na temat Cabały,może komuś udało się odzyskać wpłaconą kasę
lilka130
Nowicjusz

28 Wrz 2007, 18:50

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=65867498

To musi być podobny przekręt, lub podobna firma. Może czytali podobne posty i chcieli sprawdzić czy tak się da na prawde czy to jakiś wymysł, ja osobiście wolę kupić furę która jest w Polsce nie musi być zarej. w polsce, moze byc na celnych.

Nie dawałem nigdy zadnych zaliczek i dobrze na tym wyszedłem. Umawiam się z właścicielem fury, jazda próbna sprawdzenie czy autko nie jest dowodem jakiegoś postępowania, podpisanie umowy, kasa na stół i dzida do siebie :D
Katet 1,3l na 1/4 juz prawie gotowy
CRX '91 1,6 DOHC VTi Kupiony tez na 1/4 pojdzie
GrubyBenek
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Opola

15 Cze 2008, 20:33

Witam! Właśnie wczoraj byłem w firmie tego Pana. Moje spostrzżenia również budzą duże wątpliwości, jeżeli ktoś miał już kontakt z tą firmą proszę o informacje.
kris
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

17 Cze 2008, 17:24

pan cabała siedzi. za paserstwo dziwnych samochodów, handlowanie lewym paliwem, fałszowaniem paliwa. itp. itd.
jego syn który też zdaje się ma zarzuty coś tam jeszcze prowadzi ale to jedna wielka ściema.
goście mieli w olkuszu stację benzynową, gdzie jak ktoś tankował to lał 50% paliwa i 50% wody.

kryminał i tyle. strzeżcie się.
majsel

27 Cze 2008, 23:26

majsel napisał(a):pan cabała siedzi. za paserstwo dziwnych samochodów, handlowanie lewym paliwem, fałszowaniem paliwa. itp. itd.

jego syn który też zdaje się ma zarzuty coś tam jeszcze prowadzi ale to jedna wielka ściema...

Pan Cabała rzeczywiście siedzi, ale to jego siedzenie jest mega chore. Policja miała go w garści, a po rozprawie go wypuścili, choć miał wyrok skazujący. Policja z Bełchatowa go wypuściła, a Siemianowicka policja go szukała, żeby znów go wsadzić... I tak w kółko... Chwała policjantom!!! Powtórzę się, ale to jest mega chore.
Nie czytałem wszystkich postów, bo szczerze mówiąc mi się nie chce, znam tę historię aż za dobrze, zastanawia mnie tylko jak ktoś tak zaniedbany, "niewyjściowy" mógł nabrać tyle osób... Co ludzi przekonało do robienia z nim interesów? Napewno nie była to kultura osobista, ani prezencja, czy elokwencja... (śmiech, wybaczcie, ale nie potrafie się powstrzymać).

Co się tyczy jego syna...
Hmm... Jakby to najlepiej ująć???
...ON NIE MA SYNA!!! Tylko o tym akurat mało kto wie...
Dlatego też gadanie, że jego syn ma zarzuty, albo coś tam prowadzi są bezpodstawne i wyssane z palca. Ale "głuchy telefon" czyli poczta pantoflowa tak działa, niestety!!!

Zainteresowałbym się raczej jego kolegami...

Pozdrawiam!
Dodge
Nowicjusz

07 Lip 2008, 19:53

zacznijmy od tego ze aby sprowadzic samochód niedaje sie zaliczek ludzie którzy sprowadzaja autka to albo maja je np na zdjeciach i ci pokazuja a potem przywozą albo sie jedzie razem z nimi po autko,
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznań

25 Mar 2009, 21:44

Widze że wszyscy a tak na prawde to nikt nie zna tej firmy ani też tego człowieka i radze nie podchodzić bo rękę ma cieżką. Jego żona prowadzi hotel koło Olkusza, synowie prowadzą niezależne firmy niejako połaczone z compleksem.
Zatrudnia dużo ludzi ale też i cała firma to jeden pic.
NIE PRÓBUJCIE DAWAĆ PIENIEDZY bo na 100% nie zobaczycie ich a nawet dopłacicie.
Jest wielu oszustów i krętaczy ale on jest ponad nimi.
I to wszystko
olkuskie1
Nowicjusz